İşte Veli Ağbaba’nın Malatya projeleri

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, kapısı olmayan bir Malatya Büyükşehir Belediyesi olacağını, herkesin kendisine ulaşabileceğini söyledi.

İşte Veli Ağbaba’nın Malatya projeleri

Güçlü bir kadroyla yola çıktıklarını ifade eden Ağbaba, belediye başkanı olması halinde hayata geçirmeyi planladığı bazı projeleri paylaştı.

“Güvenle Yaşa Malatya” projesini hayata geçireceklerini kaydeden Ağbaba,“Deprem bize gösterdi ki her şeyden önemlisi hemşerilerimizin güven ve huzur içinde yaşamalarıdır. Güvenli konut sorununu çözeceğiz. Maliyetine güvenli konut yapacağız. Vatandaşın yerinde dönüşüm problemini belediye garantörlüğünde biz çözeceğiz. Başta kiracılar olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için sosyal konut üreteceğiz. Binaların depreme dayanıklılık durumunu gerekli tespit ve analizlerini yaparak endişelerinizi acil bir şekilde gidereceğiz. Hiç kimse binanın kolonlarını kesemeyecek, bunu belediye denetleyecek”

diye konuştu.  

“AFETE HAZIR BİR MALATYA OLACAK”

Afet toplanma alanlarının sayısını artırarak, bu alanları afetlere karşı dayanıklı hale getireceklerini aktaran Ağbaba,“Depremde afet toplanma alanlarının ne kadar hayati olduğunu gördük. İçinde gıdası olan Afet toplanma alanlarını hızlı bir şekilde yapacağız”

dedi.

Ağbaba, Malatya’da depremden sonra yaklaşık 120 bin kişinin konteynerlerde yaşadığına dikkat çekerek, konteyner kentlerde yaşanan fiziki problemleri belediye olarak çözeceklerini söyledi. Ağbaba,“Konteyner kentlerimizin temiz su, internet, çocuk parkı ihtiyacını çözeceğiz. Konteyner kentlerimizden merkeze düzenli ve ücretsiz ulaşım sağlayacağız”

diye konuştu.

Afete hazır bir Malatya’yı oluşturmak istediklerini anlatan Ağbaba, Malatya Afet Yönetim Merkezini hayata geçirerek, doğal afetlere hazır bir Malatya için Afet Acil Eylem Planı’nı hazırlayacaklarını belirtti.

“MALATYA’YI ADİL BİR ŞEKİLDE YÖNETECEĞİM”

“Sözüm söz olsun Malatya’yı adil bir şekilde yöneteceğim” diyen Ağbaba, şunları söyledi:“İşe alımda ve bir iş yapılırken kriter olacak. Vekilin, il başkanının, patronun yakını diye kimseye öncelik tanımayacağız. Bir öncelik tanınacaksa en yoksula tanıyacağız. Adil bir Malatya’yı yaratmak benim size boynun borcudur.”

“BİR TEK ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK”

Ağbaba, doğumdan yaşlılığa kadar tüm Malatyalıların yanında olacaklarını ifade ederek,“Yenidoğan Bebek Destek Paketi” hizmetini hayata geçireceğiz. İhtiyaç sahibi ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocuklarına ücretsiz süt desteği vereceğiz. Çocuklarımız yeterince beslenecek. Sütleri de çiftçilerimizden alacağız. Malatya’da tek bir yoksul kalmayacak şekilde çalışacağız. Malatya’da yoksulluğu bitireceğiz ve bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek”

diye konuştu.

“SUYU DAHA UCUZA VERECEĞİZ”

Her ilçeye eşit ve adil hizmet götüreceklerini dile getiren Ağbaba, şunları kaydetti:“Her ilçeye eşit ve adil hizmet götürecek, her vatandaşımızı gözeteceğiz. Belediye kreşleri açacağız. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim yardımı vereceğiz. Sosyal yardımları üç katına çıkaracak, dağıtımında adaletli olacağız. İhtiyaç sahibi ailelerimize “ısınma yardımı” desteği vereceğiz. Malatyalıların sesini duyup suyu daha ucuza vereceğiz. En ihtiyaç duyulan ilçelerimize Halk Lokantaları açacağız. Yeni evlenecek ihtiyaç sahibi çiftlere bir tam altın Evlilik Yardımı Desteği sunacağız. Engelli vatandaşlarımıza sosyal tesislerde kullanabilecekleri 2 bin TL’lik yemek kartı vereceğiz. Emekli vatandaşlarımıza sosyal tesislerde kullanabilecekleri bin TL’lik yemek kartı vereceğiz. Her ilçeye içerisinde kütüphane bulunan, ücretsiz internet ve çay ve kahve ikramı sunan Gençlik Merkezleri açacağız. Kadınların birlikte vakit geçirebilecekleri, birlikte üretecekleri Kadın Dinlenme Merkezleri açacağız. Emekli Kıraathaneleri ile yaşlılarımızın daha keyifli vakit geçirmesini sağlayacağız.”

“İSTİHDAM OFİSLERİ AÇACAĞIZ”

“İş arayan vatandaşımızla işverenleri bir araya getireceğimiz istihdam ofisleri açacağız” diyen Ağbaba, projelerini şöyle anlattı:“Belediyede hiçbir işçinin ekmeği ile oynamayacak, her emekçimizle omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Arada belediye işçileriyle karşılaşıyorum, beni görünce yüzleri gülüyor. Belediye başkanı olduğumda bir tek belediye işçisinin ekmeğiyle oynamayacağım. Sosyal desteklerini artıracağız. Belediye işçilerimiz diğer belediyelerdeki işçilerden daha az maaş almayacak. Belediye çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştireceğiz. Belediye yönetiminde israfı bitireceğiz, bereketi getireceğiz. Belediye kaynaklarımızı ranta ve küçük bir ayrıcalıklı gruba değil, tüm Malatyalı hemşerilerimize açacağız. Alınan kararları, ihaleleri Malatyalılarla paylaşarak Şeffaf Belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Malatya’mızı STK’larla, meslek odalarıyla, kanaat önderleriyle birlikte yöneteceğiz.”

“ULAŞILABİLİR BELEDİYE KURACAĞIZ”

Göreve geldiklerinde kentin ulaşımına da neşter vuracaklarını kaydeden Ağbaba,“Kentte raylı sistemler ağı kurarak hızlı, konforlu ve ucuz ulaşım sağlayacağız. Göreve gelir gelmez Kuzey Kuşak Yolu ve Güney Kuşak Yolunu bitireceğiz. Kuzey Kuşak Yolu ile Kuzey Çevre Yolu arasındaki bağlantıları artıracağız. Beylerderesi Viyadüğüne alternatif yol açarak trafik sorununu çözeceğiz. Güney kuşak yolu etrafında oluşan yerleşim alanlarına kaliteli ve modern toplu taşıma hizmeti sunacağız. Şehrin en büyük caddelerini baştan sona prestijli cadde projesi kapsamında yenileyeceğiz. Vatandaşların taleplerine hızlı ve etkili cevap verecek dijital sistemler ile 7/24 ulaşılabilir belediye kuracağız. Üniversitelerimizle ortak projeler geliştireceğiz”

ifadelerine yer verdi. 

Ağbaba, herkesin ulaşabileceği bir belediye başkanı olacağını ifade ederek“Kapısı olmayan bir belediye olacak. Torpilsiz gireceğiniz bir belediye yaratacağım. Randevu sistemini kaldıracağız”dedi.Veli Ağbaba, esnafı güçlendirmek için esnaf güçlendirme fonu kuracaklarını, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda meslek kursları açıp, Malatyalı gençleri istihdam alanında hazırlayacaklarını söyledi.

“ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Kentin altyapı sorunlarını çözeceklerini kaydeden Ağbaba,“Altyapı sistemlerini baştan sona yenileyip depreme dayanıklı hale getireceğiz. Malatya Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini tekrar şehre kazandıracağız. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan atık su sorununu kalıcı olarak çözüp bölgedeki tarım arazilerini kurtaracağız. Arıtılan kentsel atık suyun yeniden kullanımı için yeni yollar geliştireceğiz. Yağmur suyu hattı kurarak toplanan yağış sularının kent içi peyzaj sulamasında ve cadde ve sokak belediye araç temizlik işlerinde kullanımını sağlayacağız. Belediyeye ait her türlü tesiste yenilenebilir enerji yatırımları yaparak enerji giderlerini azaltacağız”

ifadelerine yer verdi.

“GIDA VE TARIM DAİESİ BAŞKANLIĞINI OLUŞTURACAĞIZ”

Göreve geldiklerinde Güçlü bir Gıda ve Tarım Dairesi Başkanlığını oluşturacaklarını dile getiren Ağbaba,“Belediye iştirak şirketi kurarak çiftçimiz ve hayvancımıza alım garantisi sağlayacağız. Hayvancılarımıza hayvan alımı ile destek vereceğiz. Tarımsal kalkınma için çiftçimize yem, fide, gübre desteği sağlayacağız. Arıttığımız suları tarımsal sulamada kullanarak çiftçilerimizin sulama problemlerini çözeceğiz. Yayla hayvancılarımızın sorunlarını çözeceğiz. Üreticilerimizi, kooperatiflerimizi destekleyerek daha güçlü ekonomi, daha güçlü Malatya şiarıyla yolumuza devam edeceğiz”

dedi.

“SAĞLIK VE SPOR ALANINDA YATIRIMLAR OLACAK”

Ağbaba, sağlık alanında da Malatya’ya yatırım yapacaklarını ifade ederek,“Kentimize Psikolojik Danışmanlık Merkezleri kazandıracağız. Bağımlı ailelerine ve yakın çevresine sosyal destek sağlayacağımız Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi açacağız. Ücretsiz hizmet vereceğimiz Ağız ve Diş Sağlığı merkezi açacağız. Evde bakım hizmetlerinin kalitesini artıracağız. Yeşil alanları artırarak havası temiz, yaşanabilir bir şehri birlikte var edeceğiz. Yoğun nüfuslu ve spor tesisi ihtiyacı bulunan ilçelerde hızla yeni spor tesisleri yapacağız”

dedi.

Spora da destek vereceklerini anlatan Ağbaba,“Yeni Malatyaspor’umuzu ve Malatya'daki diğer amatör kulüplerimizi maddi olarak destekleyeceğiz. Amatör spor kulüplerine tesis yapacak bu tesislerimizde sporcuların takibini sağlayacağız. Gelecek vadeden sporcularımızı büyük kulüplerimize kazandıracağız. Sporu destekleyerek Malatya’nın gençlerini uyuşturucudan koruyacağız”

diye konuştu.

“KAYISI VE FİLM FESTİVALİNİ YAPACAĞIZ”

Malatya’nın kültür ve tarihine yönelik projelerinin olduğuna dikkat çeken Ağbaba,“Tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması, yeniden canlandırılması ve turizme kazandırılması için çalışacağız. Malatya’yı turizm şehri yapacağız. Malatya'nın bir arada yaşayan farklı kültürlerine sahip çıkacağız. Gastronomi şenlikleri düzenleyecek, Malatya’yı cazibe merkezi yapacağız. Malatya’yı ulusal ve uluslararası fuarların merkezi yapacağız. Kültür, sanat ve konser faaliyetlerini tüm ilçelere ve hayatın her alanına yayacak öncelikle kadınların ve gençlerin kültürel faaliyetlere katılımını arttıracağız. Kayısı festivalini, film festivalini ve kitap fuarını yapacağız”

dedi.