İsviçre’ye gitmeyin, Gerendal’a gelin!

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Büyükçaltı köyü ile Bingöl merkeze bağlı Şaban köyü sınırında bulunan, adını çevresinde bulunan yaklaşık 20 yayladan alan 2 bin 300 rakımlı Yayla Dağı'nın zirvesindeki Gerendal Gölü doğaseverleri büyülüyor.

İsviçre’ye gitmeyin, Gerendal’a gelin!

Gerendal Gölü, Bingöl ili şehir merkezine 18 kilometre uzaklıktaki kalp şeklindeki turistik krater bir göldür. Bingöl'de önemli doğa turizmi yerleri arasında yer alan, Gerendal Gölü, Şabanköy yaylasında bulunmaktadır. Yılın 12 ayı su seviyesi değişmeyen kalp şeklindeki göl, doğaseverler ve fotoğraf meraklılarının ilgisini çekmektedir. Gölün suyu şifalı olarak kabul edilmektedir. Gölün derinliği hakkında bir çalışma yapılmamış olup yöre halkı Gerendal gölünün dipsiz olduğuna inanmaktadır.

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Büyükçaltı köyü ile Bingöl merkeze bağlı Şaban köyü sınırında bulunan, adını çevresinde bulunan yaklaşık 20 yayladan alan 2 bin 300 rakımlı Yayla Dağı'nın zirvesindeki Gerendal Gölü, yürüyüşçülerin ve doğaseverlerin vazgeçilmez rotaları arasına girmeyi başardı.

Kalp şeklini andıran göle, güneşin doğuşunun keyifle izlendiği Kartal Tepesi ve irili ufaklı şelalelerin bulunduğu, ağustos ayına kadar karın erimediği kamp alanına zorlu bir yürüyüş ile ya da köylülerce temin edilen binek hayvanlarla ulaşabilirsiniz.

Bölgeyi ziyaret etmek isteyen doğaseverler ya binek hayvanlarla ya da yürüyerek, karların erimesiyle dağlardan süzülen sulardan atlayarak ve yaklaşık 2,5 saatte 7 kilometre yol kat ettikten Gerendal Gölü’ne ulaşabiliyor. Doğa tutkunları, yolculuk sırasında bölgenin doğal güzelliklerini de görme fırsatı buluyor.

2 bin 323 rakımlı Şaban köyü yaylasında bulunan ve yılın 12 ayında su seviyesi hiç değişmeyen kalp görünümlü Gerendal Gölü, zorlu ulaşım şartlarına rağmen bölgeye ulaşan doğaseverler ve fotoğraf meraklılarını ağırlıyor.