İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDEN YAVUZ AĞIRALİOĞLU: CUMHURBAŞKANLIĞI ORTAK ADAYLIĞI İRADESİNE İMZA ATMADIM

Millet İttifakı'nın aday belirleme süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının 'dayatma' olduğunu ifade ederek partisinden istifa eden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Cumhurbaşkanlığı ortak adaylığı iradesine imza atmadım, partimin oldu bitti ile karşı karşıya bırakılıp, emeklerin 3 5 günde heba edilmesine itiraz ettim" dedi.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDEN YAVUZ AĞIRALİOĞLU: CUMHURBAŞKANLIĞI ORTAK ADAYLIĞI İRADESİNE İMZA ATMADIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasını 'dayatma' olarak niteleyen ve partisinden istifa eden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı ortak adaylığı iradesine imza atmadım, partimin oldu bitti ile karşı karşıya bırakılıp, emeklerin 3 5 günde heba edilmesine itiraz ettim" dedi.

Ağıralioğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Siyasi mücadelem içinde partim ve partimin aidiyet duyduğu bu pakt içindeki pozisyonum partime yük olmaya başlamıştı. İstifam böyle bir duyguyu barındırıyor. Cumhurbaşkanlığı ortak adaylığı iradesine imza atmadım, partimin oldu bitti ile karşı karşıya bırakılıp, emeklerin 3 5 günde heba edilmesine itiraz ettim. Dayatmayı kabul edilemez bulduğumu ifade ettim. Adaylığa da başvurmadım. Benim için erdemli olan buydu. Erdemli ve zorunlu olan kısmı şurasıdır, açıklamalarımla partimin mutabık kaldığı siyasi zemini gölgeler haline geldim."