İzmir'de Dev Lojistik Fuarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Logistech – 2. Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, İzmir'in lojistik potansiyelini bir kez daha ön plana çıkarıyor. Fuar, 27-29 Eylül tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşiyor.

İzmir'de Dev Lojistik Fuarı

İzmir, Türkiye'nin en stratejik bölgelerinden birinde yer alması ve deniz kapılarıyla Avrupa ve Asya arasında önemli bir bağlantı noktası olması nedeniyle lojistik sektörü için büyük bir potansiyele sahiptir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle İZFAŞ tarafından düzenlenen Logistech Fuarı, bu potansiyeli daha da artırmayı hedefliyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Logistech Fuarı, Fuar İzmir'de kapılarını açtı. 27-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen fuara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri de katıldı. 

Başkan Soyer: İzmir doğası gereği bir lojistik kentidir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuarın açılışında yaptığı konuşmada İzmir'in lojistik sektöründeki potansiyelini vurguladı. Başkan Soyer, "İzmir doğası gereği bir lojistik kentidir. Bu şehrin özü, ta kendisidir. Bu yüzden Logistech fuarı bizim için çok kıymetlidir" dedi. Ayrıca küresel büyüklüğünün 2023 yılında 10 trilyon dolara ulaşması beklenen lojistik sektörünün İzmir için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Başkan Soyer, İzmir'in deniz kapılarıyla, Asya ve Avrupa arasında stratejik bir konumda bulunduğunu ve bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için çalıştıklarını söyledi. İzmir'in lojistikte öncü bir kent olması için vizyon ortaklığını ve kent ittifakını büyüterek devam ettirmenin önemine vurgu yaptı.

"Geçen yıla göre neredeyse iki kat arttı"

Fuarın ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu yılki fuarın büyüklüğü hakkında bilgi verdi. Başkan Soyer, "Bu yıl on binden fazla ziyaretçi beklediğimiz fuarımızın katılımcı sayısı ve stant alanı geçen yıla göre neredeyse iki kat arttı. Lojistik sektörünün önemli aktörlerinden Kınay Taşımacılık fuarımızın ana sponsoru oldu. İzmir'i 'Lojistik Merkez Üssü' yapma vizyonumuzun önemli bir taşıyıcısı olan Logistech, bu konudaki tüm etkin paydaşları bir araya getiriyor" dedi. Ayrıca, İzmir'in uluslararası ticaret koridorlarındaki konumunu güçlendirmenin önemine dikkat çekti.

Öztürk: Alsancak Limanı olmadan İzmir olmaz

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, fuarın ikinci yılında büyümesini memnuniyetle karşıladı. Alsancak Limanı'nın İzmir için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Öztürk, "Başka türlü bir lojistik mümkün değil. Bize önderlik ettiğiniz için, adımları atmaya başladığınızda yanımızda olduğunuz, liderliğiniz için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.