Kemal Sunal Kimdir? Kemal Sunal filmleri nelerdir?

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal kimdir? Kemal Sunal filmleri nelerdir. Kemal Sunal ne zaman öldü? İşte Kemal Sunal’ın hayatına dair detaylar…

Kemal Sunal Kimdir? Kemal Sunal filmleri nelerdir?

Türk sinemasının usta ismi ve özellikle Yeşilçam’ın göz bebeği Kemal Sunal, 7’den 70’e her yaştan insanın gönlünde taht kurmayı başarmış bir isimdir. Aramızdan ayrılışının üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen büyük bir sevgi ve saygıyla anılan Kemal Sunal kimdir, Kemal Sunal filmleri nelerdir ve Kemal Sunal ne zaman öldü sorularının yanıtlarını, haberimizin devamında sizin için inceledik.

Kemal Sunal kimdir?

Aslında 10 Kasım doğumlu olmasına rağmen Atatürk’ün ölüm yıldönümü olması nedeniyle 11 Kasım 1944 yılında doğum gününü kutlayan Kemal Sunal İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Türk sinemasının güleç yüzlü jönü Kemal Sunal, oyunculuğunun yanı sıra yapımcı ve senaristtir. Aslen Malatyalı bir ailenin çocuğu olan Kemal Sunal, ailenin en büyük çocuğudur. Kendisinden küçük iki kardeşi vardır. Vefa Lisesi mezunu olan Kemal Sunal, buradan 11 yılın sonunda mezun olmuştur. Pek çok kişinin hayatında önemli yer tutan filmlerden biri olan Hababam Sınıfı’nı çağrıştıran bu durumu Kemal Sunal 1985 yılında Ses Dergisi’ne verdiği bir röportajda: “Bu beni tembelliğimden, salaklığımdan ileri gelen bir şey değildi. 15 – 20 kişilik bir grubumuz vardı. Beraber geçiyorduk, beraber kalıyorduk. Anlaşmış bir gruptu. Bir nevi haylazlıktı tabii…” şeklinde açıklamıştır. Üniversite eğitimini günümüzdeki adı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi olan, ancak o dönem İstanbul Gazetecilik Yüksekokulu olarak geçen okulda başlayan Kemal Sunal, buradaki eğitimini tamamlamadı ve okulu bıraktı. Bu durumu da o dönem ailecek yaşadıkları ekonomik zorluklar nedeniyle çalışması gerektiği şeklinde açıklamıştır. Tiyatroya başladığı lise döneminden itibaren aktif olarak oyunculuk yapan Kemal Sunal hakkında en çok merak edilenlerden biri de Kemal Sunal ne zaman öldü sorusunun cevabıdır. Usta oyuncu 3 Temmuz 2000 yılında, henüz 55 yaşındayken hayata gözlerini yummuştur.

Kemal Sunal filmleri nelerdir?

Sanat hayatına ilk olarak Vefa Lisesi’nde amatör olarak yer aldığı Zoraki Tabip isimli oyunla başlayan Kemal Sunal, aynı dönem Akşam Gazetesi Liseler Arası Tiyatro Yarışması’nda En İyi Karakter Oyuncusu seçilmeyi başardı. Kemal Sunal’ın yeteneğini fark eden felsefe öğretmeni, onu Müşfik Kenter ile tanıştırdı. Böylelikle Kemal Sunal Kenterler Tiyatrosu’nda profesyonel oyuncu olarak çalışmaya başladı. Kenterler Tiyatrosu ile oyunculuk hayatı başlayan ve daha sonra farklı tiyatroların bünyesinde de performans sergileyen Kemal Sunal, Zeki Alasya vasıtasıyla Ertem Eğilmez ile tanıştı ve ilk sinema filmi olan Tatlı Dillim’de oynadı. Böylelikle Türk sinemasının mihenk taşlarından biri olacağı sinema kariyeri de başlamış oldu. Yaşamı boyunca pek çok başarılı projede yer alan Kemal Sunal filmleri nelerdir diye sorulduğunda, karşımıza oldukça uzun bir liste çıkıyor. Kemal Sunal’ın en sevilen filmlerinden bazıları şunlardır:

Hababam Sınıfı (1975)

Sakar Şakir (1977)

Üç Kağıtçı (1979)

Korkusuz Korkak (1979)

Çöpçüler Kralı (1978)

Kapıcılar Kralı (1976)

Şabanoğlu Şaban (1977)

İnek Şaban (1978)

Tosun Paşa (1976)

Kibar Feyzo (1978)

Sahte Kabadayı (1976)

Zübük (1980)

Şark Bülbülü (1979)

Davaro (1981)

Atla Gel Şaban (1984)

Hababam Sınıfı Uyanıyor (1977)

Avanak Apti (1978)

Hababam Sınıfı Tatilde (1978)

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1976)

Doktor Civanım (1982)

Gülen Adam (1990)

Şabaniye (1984)

Talih Kuşu (1989)