KILIÇDAROĞLU VALİLERLE GÖRÜŞTÜ:MYK ÜYELERİMİZLE TOPLANTI HALİNDEYİZ

CHP MYK üyelerini toplayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Kilis, Elazığ ve Adıyaman valileriyle görüştüğünü duyurdu.

KILIÇDAROĞLU VALİLERLE GÖRÜŞTÜ:MYK ÜYELERİMİZLE TOPLANTI HALİNDEYİZ

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon ve Türkiye’nin güney ve doğusunda hissedildi. Deprem sonrasında en büyüğü 6,6 olmak üzere 22 artçı deprem meydana geldi. Deprem birçok ilde yıkıma sebep oldu.

Siyasilerden art arda mesajlar gelirken CHP Genel Başkanı MYK üyelerini toplandı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Kilis, Elazığ ve Adıyaman Valilerimiz ile görüştüm. Belediye Başkanlarımız ekipleriyle, tüm gücüyle milletimizin yanında. MYK üyelerimizle toplantı halindeyiz, bu felaketi birlikte atlatacağız.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN ENKAZ ALTINDA KALAN AKP MİLLETVEKİLİNE GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Kemal Kılıçdaroğlu, deprem çalışmaları hakkında yaptığı paylaşımda bilgi kirliliğine neden olmamak için resmi veriler dışında paylaşım yapmamaya özen gösterdiklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu ayrıca enkaz altında kalan AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesine geçmiş olsun dileklerini paylaştı.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Bölge halkı, valilerimiz, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Osmaniye, Kilis Belediye Başkanları, bölgenin tüm partilerinden milletvekilleri ile iletişim içindeyiz. Resmi bilgiler verilmeden, paylaşım yapmamaya özen gösteriyoruz.”

11 İLİN VALİSİNİ VE BELEDİYE BAŞKANINI ARADIM

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde CHP’li belediyelerin depremle ilgili çalışmalarda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kemal Kılıçdaroğlu, 11 ilin vali ve belediye başkanlarını aradığını ve herhangi bir ihtiyaç olması durumunda yerine getirebileceklerini aktardığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Bilgiler akıyor, burada ayrıca bir telefon hattı kurduk. Vatandaşlar herhangi bir talepte bulundukları zaman veya ihtiyaçları halinde telefon hattına çok sayıda yardım talepleri geliyor. O talepleri alıyoruz ve onları süratli bir şekilde AFAD’a iletiyoruz. AFAD’ın karşılamaması durumunda doğrudan belediye başkanlarımız elinden gelen çabayı gösteriyorlar. Depremi duyduktan sonra 11 valimizi aradım ve durumu sordum onlara. Olayın başlangıcı olduğu için ilk telefonlar 6.00 – 6.30’du valilerimizi aradığımızda. Onlar da henüz tümüyle sahaları bilemiyorlardı. Sonra belediye başkanlarını aradım, 11 ilin belediye başkanlarını aradım ve kendilerine geçmiş olsun dileklerimi, başsağlığı dileklerimi, bizden olabilecek her türlü talebi belediye başkanlarımızın karşılayabileceğini çünkü artık gün hepimizin ortak çalışma ve ortak mücadele etme günüdür. Dolaysıyla bu konudaki dileklerimizi de belediye başkanlarımıza aktardım” ifadelerini kullandı.

Enkaz altında kalan AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş’ın durumuyla ilgili AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ı arayıp bilgi aldığını aktaran Kılıçdaroğlu, “Bir AK Parti Milletvekilimiz sayın Yakup Taş, Adıyaman’da enkazın altında olduğu haberi geldi. Onların Grup Başkanvekili sayın Elitaş’ı aradım. Durumu sordum. Onlar da kaygıyla izlediklerini ama henüz bir haber alamadıklarını bir şekliyle ifade etti” şeklinde konuştu.

CHP’li belediyelerin yaptığı yardımların rakamlarını da açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“51 belediyemiz 707 araç gönderdi deprem bölgesine. Üç bin 637 personel şu anda deprem bölgesinde çalışma yürütüyor. 15 içme suyu TIR’ı gönderildi. 21 gıda TIR’ı gönderildi. Dokuz mobil mutfak TIR’ı gönderildi ve yine 42 bin 500 battaniye gönderildi. Üç bin 500 ısıtıcı gönderildi. 15 bin koli hijyen malzemesi gönderildi.”