KOCA SEHİR’İN TEK SESİ VELİ AĞBABA

Kuşkusuz depremin en ağır darbe aldığı yerlerden biri Malatya, 7.7’lik Deprem ile ilk dakikalarında sokağa çıkıp enkaz Bölgelerinde çağrı yapan Veli Ağbaba Malatya’nın durumun çok kötü olduğunu insanların perişan halde olduğunu ilk duyuran kişidir.

KOCA SEHİR’İN TEK SESİ VELİ AĞBABA

Sık sık enkaz bölgelerinde kısa videolarla  yardım çağrıları yapan ve bölgeye hem  insanı hem de AFAD ekiplerinin henüz gelmediğini çok acil müdahalenin yapılması gerektiğini söylüyordu, deprem ile birlikte kar yağışı ve soğuk havada  oldukça durumu zor hale getirmişti, aradan bir kaç saat geçmeden ikinci büyük deprem yaşandı.

Yıkımın boyutunun çok büyük olduğunu yine o anlattı; acil bir durumda Malatya’ya yardım edin durumlar çok kötü depremde ölmeyen insanlar açlıktan susuzluktan ölecek diyordu, şehir merkezi dışında Doğanşehir ve Akçadağ İlçe ve köylerinde çok hasar ve ölülerin olduğunu henüz kimsenin gidemediğini yolların kapalı olduğunu söylüyordu ,Veli Ağbaba bu çağrıları üzerine CHP Milletvekilleri aynı gün şehir ’e geldi ve Belediyeler  Halkın barına bileceği yada bir tas sıcak çorbanın içileceği çadırlar kurmaya başlandı.

Peş peşe yardımlar gelmeye başlandı, Vekillerin hepsi Veli Ağababa’nın CHP İl Başkanlığında oluşturduğu koordinasyon merkezin’de  görev aldılar yardım koordinasyon başına geçen Tokat Milletvekili Kadim Durmaz  24 saat nerdeyse yardım dağıtarak depodan hiç ayrılmayanlar arasında aracı olanlar adrese gelip kendi alırken olmayanlarda ile gelen telefonlar ile bulundukları adrese gönüllüler teslim ediyordu.

 İl Başkanı Barış Yıldız Veli Ağbaba ile enkaz enkaz gezerken bir önceki dönem İl Başkanı Vekil Adayı Enver Kiraz’da Köyleri İlçeleri geziyordu. İnsanların acısına ortak olmaya devam ediyorlardı. insanların iktidar kanadına tepkisi yok değildi, ortada bir yetkili yoktu tek elden dağıtılan bir yardım ile insanlar ulaşmakta zorluklar yaşıyordu Arguvan Hekimhan Arapgir Belediyeleri gece gündüz çalışıyor, Temel Gıda olan ekmek üretimi yapıp merkeze getiriyordu insanlara gri pasaport çıkarıp onları götürüp yurt dışında bırakmayı akıl eden Yeşilyurt Belediyesi bu afet döneminde bir ekmek yada aş evi yapmayı akıl edemediği ortaya çıktı Belediye Başkanı bile CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretinden sonra göründü; vatandaşa diyeceğim şudur ki ;Malatya’da oyu alan AKP oldu, felaketlerde onların sesi ve umudu Ağbaba ve CHP oldu.