Komünistler Adıyaman'da deprem gecesini dayanışma ateşiyle karşılayacak

Türkiye Komünist Partisi Adıyaman İl Örgütü, 5 Şubat’ı 6 Şubat’a bağlayan gece sabaha kadar dayanışma ateşinin başında nöbet tutacak.

Komünistler Adıyaman'da deprem gecesini dayanışma ateşiyle karşılayacak

6 Şubat depremlerinde yıkımın en ağır yaşandığı illerden biri Adıyaman'dı. Yüzlerce bina enkaza dönmüş, kentteki belediye binası dahi yıkılmıştı.

Depremin ardından Adıyaman'a giden AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Depremin ilk birkaç günü istediğimiz çalışmaları yapamadık" diyerek "helallik" istemişti.

6 Şubat depremlerinin yıldönümü için açıklama yayımlayan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Adıyaman İl Örgütü, yıkımın ve ihmallerin unutulmadığını vurguladı.

Açıklamada depremin yaşandığı 04:17'de dayanışma ateşinin başında nöbet tutulacağı duyuruldu.

'Unutmadık ve unutmayacağız'

"Bir daha enkaz altında kalmamak için ayaktayız" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bundan bir yıl önce, Adıyaman merkezi, ilçeleri ve köylerinde dünyanın başımıza yıkılışını unutmadık; Kent meydanında saat 04:17’’ye saplanıp kalan o anın elimizden aldığı binlerce canımızı unutmadık; Depremden sonra günlerce, haftalarca neredeyse çıplak ellerimizle insanlarımızı enkaz altından, moloz içerisinden çıkarmaya nasıl çabaladığımızı unutmadık; Artık kentimize yerle bir olmuş binaların molozlarının yığıntısıyla oluşmuş dağ sıraları hayalet kulelerine dönüşmüş çok katlı konutlar arasından giriliyor, hasarlı binaları aylarca bekletip sonra bizlere o korkunç geceyi tekrar tekrar yaşatarak toz duman içerisinde yıkışlarını unutmadık; Burada sorun yok, sadece üç beş bina yıkıldı diyen, ardından daha birinci ayında istifa edip çekip giden Adıyaman valisini, yerle bir olan belediye binasını, günlerce haftalarca ulaşmayan yardımları unutmadık; AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez.' buyurmuş. Biz aynı Erdoğan’ın ne Adıyaman halkından o günler için hellalik isteyişini, ne de çocuklarımızın eline sadaka verir gibi para tutuşturmasını unutmadık.

Unutmadık ve unutmayacağız. Bir daha enkaz altında kalmamak için ayaktayız. Bu yıl da 5 Şubat’ı 6 Şubat’a bağlayan gece sabaha kadar dayanışma ateşimizin başındayız."