KÖYİÇİ MAHALLESİNİN ÇAYCISI GÜLHAN

İzmir Çiğli köy içi mahallesinde çay ocağı işleten Gülhan ERYILDIZ Kürecik Haber'e verdiği röportajda şunları söyledi;

KÖYİÇİ MAHALLESİNİN ÇAYCISI GÜLHAN

Elazığ doğumlu olan ERYILDIZ, 2015 yılından beri çaycılık yaptığını ve 11 yıldır İzmir'de yaşadığını belirtti. Bir erkek ve iki kız çocuk annesi olduğunu ifade etti.

Kadınlar olarak erkeklerin egemen olduğu iş kollarında daha fazla yer alabilmek için neler yapılması gerektiğine dair düşüncelerini aktaran çay ocağı işletmecisi Gülhan ERYILDIZ şunları söyledi:

"Kadınlar iş hayatında olduğunda, işler daha güzel oluyor. Örneğin, gıda sektöründe titizlik önemlidir. ve benim çaycılık işimde, bardakların temizliği ve çayın lezzeti gibi detaylara daha fazla özen gösteriyorum. Kadınların iş hayatına dahil olması, işlere farklı bir bakış açısı getiriyor."

Kadınların toplumdaki rolü hakkındaki düşüncelerini söyleyen ERYILDIZ şunları söyledi:

"Kadınların toplumdaki rolü liderlik rolüdür. Kadınlar toplumun temel direği olarak görev yaparlar ve güçlerini toplumun gelişimine katkıda bulunmak için kullanırlar."

Genç kızlara ve kadınlara iş hayatında başarılı olmak için ne önerirsiniz? Sorusuna ise ERYILDIZ şu yanıtı verdi:

"İş hayatında başarılı olmak için öncelikle kendinize güvenmeli ve dik duruşunuzu korumalısınız. İş planınızı önceden hazırlamalı ve planınıza sadık kalmalısınız. Asla pes etmemeli ve hedeflerinize doğru adım adım ilerlemelisiniz."

Son olarak, "Erkeklerin ve kadınların iş yaparken birbirinden farklı olduğu düşüncesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ERYILDIZ şu yanıtı verdi:

"Bence, bir işi yapmak için cinsiyet farkı yoktur. Toplumda cinsiyet ayrımcılığına son verilmeli ve kadınların da rahatça kıraathanelere girebilmesi, oyunlar oynayabilmesi gibi konularda özgür olması gerekiyor. Kahve de bazen ben de masaya dördüncü olarak oturup oyun oynuyorum. Gerçekten bu cinsiyet ayrımcılığına son vermek gerekir. Kadınlar da erkekler kadar iş yapabilir ve başarılı olabilir.