KULİSLER HAREKETLENDİ: ÇİĞLİ’DE ÇETİN MÜCADELE

Genel seçimin ardından "değişim" seslerinin yükseldiği CHP'de geçtiğimiz haftalarda Parti Meclisi'nin kurultay kararı almasının ardından il ve ilçelerde kongre hazırlıkları da başladı.

KULİSLER HAREKETLENDİ: ÇİĞLİ’DE ÇETİN MÜCADELE

Üye listelerinin askıya çıkıp itiraz süresinin dolmasıyla birlikte 3 Temmuz ile 30 Temmuz arasında mahalle delege seçimlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor. İlçe kongreleri için kulislerde aday hareketliliği de başladı.

İzmir'in özellikle merkezi ilçelerinde kongrede çetin mücadele beklenirken en çok merak edilen ilçelerden biri olan ÇİĞLİ'de ise gruplar şimdiden çalışmalara başladı.

4 yıldır ilçe başkanı koltuğunda oturan Özcan "devam" diyecek. Muhalefet ise birleşerek ve parti içinde değişime hazırlanıyor.

Muhalefetin karşısında belediyenin gücü olduğu için Utku Gümrükçü'nün yerel seçimlerde yeniden aday olabilmesi için ilçe seçimini mutlaka kazanmak istediği, bunun için de Çiğli Gıda'da çalışan 250 kişinin belediye şirketi ÇİBEL'e alındığı ve Çiğli Gıda'ya seçimi kazanmak için işçi alınacağı iddiası gündemi meşgul ediyor. Aksi takdirde Mert Özcan'ın aday olsa da bu dönemde sıkıntılı bir seçim bekliyor.

Diğer yönde, muhalefet kendi imkanlarıyla bütün çalışmaları yürütürken Çiğli'de geçenlerde yaşanan talihsiz muhtara darp olayının içinde olan başkan yardımcısı Ali Rıza Koçer'in bütün üyeleri tek tek aradığı ve aynı zamanda belediye salonunda toplantı düzenlediği ve belediye imkanlarıyla kahvaltı verildiği iddia ediliyor. Toplantılara katılan bazı  üyelerin cumhurbaşkanı seçimlerinde neden kimseyi aramadınız  şeklinde  sitem de  bulundukları belirtiyor.