"KURULTAY DELEGELERİNİN SANDALYESİNDE 'GÜMRÜKÇÜ' YAZAN ÇANTALAR OLACAK MI?"

"Kurultaya 24 saat kala, CHP Genel Merkezi, iki gün öncesinden Ankara'ya giden kurultay delegeleri, PM adayı olanlar için yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmanın başında belediye başkanları geliyor; kendilerine yakın isimlerin PM ya da yüksek disiplin kuruluna girmesini sağlamak için, yoğun bir çalışma var bu çalışmayı yapanlardan biri de beş yıllık görev süresinin çoğunu genel merkez ya da Çiğli dışında geçiren Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü. İzmir il kongresinde çarşaf liste olsun diye kendince bir mücadele verdi."

"KURULTAY DELEGELERİNİN SANDALYESİNDE 'GÜMRÜKÇÜ' YAZAN ÇANTALAR OLACAK MI?"

"Her delegenin sandalyesine bırakılan, üzerinde 'Utku Gümrükçü' yazan çantaların içeriği pek merak etmesek de ne amaçla bırakıldığı herkesin malumu oldu. Olay blok listeye dönüşünce çıkan arbedede olan çantalara oldu. Bu arada elbette Çiğli halkı, bunların parasının kimin cebinden çıktığını sorgulamaktan geri durmadı."

"Sonrasında ne olduğunu merak eden okuyucularımıza söyleyebilirim: Çiğli Belediye Başkanı, kurultay delegesi seçilemediği için belediye başkanlarının WhatsApp gruplarından çıktı ve Çiğli belediyesinin İzmir Enternasyonal Fuarı standını iptal etmişti."
"Yine Ankara yolunu tutmuştu, 'Beni siyaset dışına atıyorlar' diye. Çiğli sokakları yerine genel merkez koridorlarında dolaşıyordu. Bazıları Kılıçdaroğlu için çalışıyor, kurultay hazırlık ekibinin başında olduğu yaygara yaparken, ancak gerçek, Kılıçdaroğlu imzası ile Elâzığ milletvekili Gürsel Erol'un ekibi yönettiğiydi. Bu gerçek ortaya çıkınca, Çiğli halkına hizmet etmek yerine, daha önce vekil aday adaylığı dosyası blok listeye olunca Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve eski şoförü Melih Traş, kurultay delegesi olamamıştı. Şimdi, bütün çabası, Melih Traş'ı Yüksek Disiplin Kurulu'na sokmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Merak edilen konulardan biri, kurultay delegelerinin sandalyelerinde Utku Gümrükçü yazan çantalar olup olmayacağı ve bu çantaların içeriğinde ne gibi hediyeler, vaatler, veya sözler olacağıdır. İddialara göre, Utku Gümrükçü ‘nün YDK adayı Melih Tıraş olduğu söyleniyor. Kurultayı takip edip göreceğiz." Kim kime çalışıyor?