Malatya Hava Durumu: Bugün Neler Bekleniyor?

Meteoroloji Malatya hava tahmin raporunu yayımladı. Malatya’da bugün hava nasıl? Malatya hava durumunun detayları haberimizde..

Malatya Hava Durumu: Bugün Neler Bekleniyor?

Malatya'da hava durumu önemli bir konu olmaya devam ediyor. Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Malatya genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinde ise aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde ise yer yer sis ve pus görülebileceği belirtiliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bu durumda, Malatya'da yaşayanlar ve bu bölgeye seyahat edenlerin dikkatli olmaları öneriliyor.

MALATYA HAVA DURUMU

Malatya genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu,öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği, rüzgârların ise kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerinde çığ riski bulunduğundan vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sıfırın altında seyreden asgari (Minimum) sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.