İmamoğlu ile ilgili bir paylaşımı olmayan Malatya kurultay delegeleri neden Özgür Özel kurultay kararı alınca “dün olduğu gibi bugün de yanındayız” diyerek ilk paylaşımı onlar yaptı?
Ağbaba bu işin neresinde? Delegasyona nasıl bir rüşvet verildi?
Kemal Kılıçdaroğlu döneminde üç dönem genel başkan yardımcılığı yapan Ağbaba, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra değişen MYK’ya giremeyince değişimci oldu. Kılıçdaroğlu, kurultay salonunda “beni sırtımdan hançerlediler” dediği kadroda yer alan Ağbaba, değişim kadrosunda yer almasa da hep başrol oyuncusu olarak kaldı. Peki, Malatya kurultay delegesi neden ilk açıklamayı yaptı? Ağbaba bu delegasyona nasıl bir rüşvet verdi?
Gelelim konunun özüne. Malatya’da 12 kurultay delegesi var. Sırayla başlarsak, hangi delegenin çocukları hangi makamlarda:
1. HAKKI AKKOYUN: Oğlu ve gelini Ataşehir Belediyesi’nde sözleşmeli ve yüksek maaş ile çalışmaktadır.
2. ÜBEYİT ÖKSÜZ: Oğlu Mersin Yenişehir Belediyesi’nde, kızı Karşıyaka Belediyesi’nde sözleşmeli yani yüksek maaşlarla çalışmaktadır.
3. HALUK ORMAnCI: Kızı Mersin Yenişehir Belediyesi’nde çalışıyor.
4. KENAN ERDEM (ÖNCEKİ DÖNEM DOĞANŞEHİR İLÇE BAŞKANI): Oğlu Mersin Belediyesi’nde.
5. İBRAHİM ÇAKIR (KURULTAY DELEGESİ): Oğlu YDK Genel Sekreteri yapılmıştır, diğer oğlu genel merkez parti okulunda ve Ankara’da belediyelerin avukatlığını yapmaktadır.
6. GÜNNUR TABEL: Neredeyse 20 yıldır kadrolu 1. sıra büyükşehir belediye meclis üyesidir ve kurultay delegesidir. Bu gücü nereden almaktadır?
7. MELİSA YAVAŞOĞLU: Malatya’da 40 yıldır partiye emek verenler varken, Ağbaba’nın şoförünün nişanlısı iken kurultay delegesi yazılmış, şimdi de şoförün karısı olarak bu görevi sürdürmektedir. Bu hak hukuk tişörtü giyip yürüyen Ağbaba’ya yakışır mı?
8. ERDAL ÜSTÜN (İŞ İNSANI): 2012 yılından beri kadrolu kurultay delegesi. Bu kadrolu olmayı Akçadağ ilçe başkanına her kongre öncesi para verdiği iddiası ile onun kontenjanından kurultay delegesi olduğu söyleniyor.
9. HAKKI AYAS (KURULTAY DELEGESİ): Atama ile Yeşilyurt ilçe başkanı yapıldı. Sonra ilçe başkanlığına devam ederken istifa edip Arguvan Belediyesi’nin aday adayı olmuştu. Yerine yeni ilçe başkanı tüzüğe uygun olarak yönetim içinden seçilmişti. Arguvan’a aday yapılmayınca tekrar Yeşilyurt ilçe yönetimi Barış Yıldız tarafından görevden alınmış ve yeniden Hakkı Ayas atanmıştı.
10. HÜLYA KARAKURT: Battalgazi ilçe başkanlığından alınmıştı. Hülya Hanım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “gördüğüm lüzum üzerine görevimden ayrılıyorum ama Veli Bey ve il başkanı Barış Yıldız’ın yanındayım” demişti. Bunun karşılığında hangi İzmir belediyesinde avukatlık sözü almıştır?
11. BARIŞ YILDIZ (İL BAŞKANI): İl başkanı olduğunda küçük bir oyun salonu varken, millet ekonomik kriz ile boğuşurken Yıldız, şimdi bir anaokulu, bir başka okul ortaklığı, AVM’lerde 2 büyük oyun salonu, 2 pizzacı dükkânı gibi bir serveti nereden edinmiştir? CHP’li belediyelerin bunda payı nedir?
SONUÇ:
Şimdi burada sormak lazım: Bu ülkede onca işsiz insan varken bu delegelerin çocukları nasıl çifter çifter yüksek maaşlarla işe giriyor? İl başkanı Barış Yıldız’a Allah nasıl “ya kulum” dedi? Bu yaşananların tamamı Ağbaba’nın delegasyonu elinde tutmak için verdiği rüşvet değil midir?
Kurultay'dan sonra genel başkan olan Özgür Özel, Veli abisine hangi belediyeleri verdi? Ağbaba, İzmir'de hangi belediye başkanlarını tek başına atadı? Türkiye'de kaç belediye başkanı atadı? Ağbaba'nın ortağı hangi büyükşehirde daire başkanı? Bunları ve daha fazlasını bir dahaki haberde
Kamuoyunun takdirine sunacağız.