MALATYA NEDEN BİTME NOKTASINA GELDİ?

Malatya Söz haberine göre;Malatya Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Şevket Keskin Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yerinde dönüşümü kastederek ‘Herkes kendi yerini yapsın’ ifadelerini eleştirerek Malatya’nın el birliğiyle bitme noktasına getirildiğini söyledi.

MALATYA NEDEN BİTME NOKTASINA GELDİ?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın ziyaretinde konuşan ESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya yerelinde sert eleştirilerde bulundu. Depremin vurduğu Malatya’da imar imar ve inşa çalışmaları yürütülürken, kendilerinin dahil edilmediğini ifade eden Keskin, “ Malatya bitme noktasına geldi” dedi.

“ MALATYA SEÇİMDEN İBARET DEĞİL”

Malatya Milletvekillerinin seçimden sonra vatandaşı yalnız bıraktıklarını söyleyen Keskin, “Milletvekillerimiz seçilene kadar halkı dolaşırlar,  Seçildikten sonrada esnafı ve milleti katmadan üst düzey toplantılar yaparlar. Kendi başlarına ne yaptıklarını kimse bilmez. Siyasilerin sermayesi seçimdir, insandır ama Malatya’ya sadece seçim zamanı bakmamak lazım” açıklamalarına yer vererek, eleştiri oklarını MHP ve Ak Parti milletvekillerine yöneltti.

MALATYA İÇİN UMUDUM YOK

Keskin, açıklamalarının devamında Malatya’nın bitme noktasına geldiğini belirterek; Malatya’nın düzeleceğine ihtimal vermediğini açıkladı.  Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “Herkes kendi yerini yapsın” ifadesini de Keskin, parmağı olan başını kaşısın’ diye yorumladı. Keskin, Malatya’da milletvekilleri, yerel idarecilerin ilgili oda, sivil toplum kuruluşları ile yeterince istişare etmediklerini belirterek, Malatya’nın el birliğiyle bitme noktasına getirildiğinin altını çizdi.

Keskin, Malatya’ya dair olan karamsar açıklamalarını, “Malatya’yı kendileri ölçtüler, biçtiler, ne yaptıklarını bilmiyoruz. İnşallah iyisini yaparlar, ama ben açık söylüyorum, benim pek fazla umudum yoktur.  Herkes kendi çaresine bakacak” diye konuştu.