MALATYA’DA 5 AYDA SADECE 2’Sİ BİTTİ

Malatya Söz haberine göre ;Kahramanmaraş depremlerinde en az Malatya merkez kadar kırsal mahalleler de büyük yıkım aldı. Çoğu kerpiç yapılardan oluşan köy evleri yerle bir olup kullanılmaz hale geldi. Depremden 20 gün sonra Kuyulu Mahallesi’nde temeli atılan köy evlerinden ise üzerinden 5 ay geçmesine rağmen sadece 2 tanesini bitirilerek depremzede vatandaşlara teslim edildi.

MALATYA’DA 5 AYDA SADECE 2’Sİ BİTTİ

6 Şubat tarihinde meydana gelen bin yılın felaketi depremde şüphesiz kırsal kesimlerdeki kerpiç evler betonarme binalara nazaran daha çok hasar aldı. Depremin büyük yıkıma neden olduğu Malatya 11 il içinde en çok yara alan dördüncü il oldu. Malatya’da kırsal mahalleler (köyler) dahil bin 200 üstünde vatandaş hayatını kaybederken 6 binin de üstünde yaralı oldu.

7 BİN 550 TEMEL ATILDI

Depremin merkez dahil edilmeden köylerde Malatya’ya çıkardığı faturanın bedeli oldukça ağır. Yerinde dönüşüm kapsamında ilk olarak Malatya’da Bakırcılar Çarşısı temeli için Malatya’ya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Malatya’da toplamda 25 bin 302 köy evi inşa edeceklerini söyledi. Şu ana kadar inşaatı başlatılan ve devam eden köy evi sayısı ise 7 bin 550 olarak açıklandı.

DEPREMDEN 20 GÜN SONRA BAŞLADILAR

Köy evlerinin çalışmalarının bir hayli yavaş ilerlediği Malatya’da, Kasım-Aralık gibi depremzede vatandaşlara teslim edilmesi bekleniyor. Şubat ayını saymazsak Malatya’da 5 ay içinde sadece 2 köy evi teslim edildi. Konu hakkında Malatya Ak Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Akçadağ'da katıldı toplantıda biten ve tslim noktasına gelen açıklamayı yaptı.

Öte yandan Ak Parti Malatya Başkanı Namık Gören ise dün yaptığı açıklamada “Gören, “6 Şubat’tan 20 gün sonra Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından temeli atılan Köy Evleri Projesi kapsamında 48 adet konutun yapımı hızla devam ediyor. Kasım-Aralık ayı içerisinde köy hanesinde depremden etkilenen vatandaşlarımıza teslim edilecektir” ifadelerine yer verdi.

ARALIK AYINA KÖY EVLERİ YETİŞEBİLİR Mİ?

Malatya’da depremle beraber hareketlenen inşaat sektöründe şu sıralar tedarik noktasında bazı sıkıntıların yaşanmasından dolayı inşaatlar yavaş ilerliyor. TOKİ’nin deprem konutlarında Malatya merkez ve Doğanşehir, Akçadağ ilçelerinde gösterdiği hız köy evlerine yansımış durumda değil. Şu an için Aralık ayına yetişmesi pek mümkün görünmeyen köy evlerinin yapım çalışmaları devam ediyor.