Malatya’da 6 bin konut hazır

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya’da 6 bin konutun kısa bir süre içerisinde kuralarının çekilerek hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Malatya’da 6 bin konut hazır

Vali Yazıcı, Malatya’nın çok kısa bir sürede ayağa kalkması için gayret gösterdiklerini ifade ederek kentin kısa sürede ayağa kalkacağını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Malatya’nın kent merkezinin ayağa kaldırılması için başlattığı çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Vali Yazıcı, 500 dönümlük alanda çalışma yapıldığını belirtti.

Vali Yazıcı, “Bakanlık, çarşı diye tabir edilen 500 dönümlük alanda; Akpınar, Niyazi Mısri Kışla Caddesi İnönü ve Saray Mahallesi’nde çalışmalarını yapıyor. Bu proje kapsamında kent merkezinde 9 bine yakın iş yeri 6 bine yakında konut inşaatı başladı. Çok ısa bir sürede hukuki engel çıkmazsa Malatya inşaatların yükseldiği, çarşının vücut bulunduğu bir hale gelecek. Birkaç yıl içerisinde de şehrimiz eskisinden daha güzel olacak” bilgisini paylaştı.

Malatya’da 7 bin 542 kırsal köy konutu, 14 bin 300’de çok katlı konutun inşasının TOKİ tarafından gerçekleştirildiğini aktaran Vali Yazıcı, “6 bin konutumuz teslime hazır hale geldi. Çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilecek kura çekimiyle 6 bin konutumuz ha sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Vali Yazıcı, Malatya’daki depremzedelerin acılarını azaltıp, sıkıntılarını çözmeye gayret ettiklerini belirterek, kentin birkaç yıl içerisinde ayağa kalkacağını söyledi.