Malatya’da acı izlerle dolu bir yıl!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin büyük hasar bıraktığı Malatya’da hala kent yıkık dökük bir halde. Bir tarafta yapımı tamamlanan ama henüz verilmeyen deprem konutları; diğer tarafta hala çadır ve konteyner bekleyen depremzedeler. Elektrik kesintileri, yüksek kiralar da işin cabası…

Malatya’da acı izlerle dolu bir yıl!

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Malatya dahil 11 ilde etkileyen deprem sonrasında 14 milyon yerinden olmuş; 50 binin üzerinde can kaybı yaşanmıştı.

Depremin birinci yıl dönümünü geride bırakan kentte hala çadır ve konteyner sorun olarak vatandaşın karşısına çıkıyor. Sorunlar bununla da sınırlı değil. Konteyner kentlerde sık sık elektrik kesinti ve buna bağlı cihaz yanmaları ayrı bir sorun. Hala deprem sıkıntılarının ortasında kalan

MALATYA’DA ÖLÜ 1237; YARALI 6444

Asrın felaketinin birinci yıl dönümünü geride bırakan Malatya’da resmi rakamlara göre bin 237 can kaybı yaşanmış; 6 bin 444 vatandaş da yaralanmıştı.

AZ HASARLI İKAMETLERE KONTEYNER VERİLMEDİ!

Deprem sonrasında önemli bir sorun olan barınma ihtiyacı ilk zamanlarla çadır; daha sonrasında ise konteyner vasıtasıyla giderilmeye çalışıldı. Kentte hala 5 büyüklüğünü geçen artçı sarsıntıların olması bir taraftan evde yaşayan insanları tekrardan çadıra dökerken bir taraftan da konteyner sorununun hala devam ettiği görüldü. Az hasarlı ikametlere konteyner verilmemesi vatandaşa kış günü ayrı bir mağduriyet yaşattı.