Malatya’da büyüleyici güzellik

Darende’de kayaların arasında yeşil ve mavinin en iyi buluştuğu nokta olan Günpınar Şelalesi her mevsim ziyaretçilerine muhteşem bir ziyafet sunuyor.

Malatya’da büyüleyici güzellik

Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin 243. tabiat parkı ilan edilen Günpınar Şelalesi; el değmemiş doğası, güzelliği, kanyonu, bitki örtüsüyle ve muhteşem görüntüsüyle ziyaretçilerini büyülüyor.

‘Bozkırın yeşil cenneti’ olarak adlandırılan Darende Günpınar Şelalesi, ilçeye 7 kilometre uzaklıktaki Günpınar Mahallesi’nde bulunuyor. Suyu kaynağından üç kademe halinde yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülen şelalenin sol tarafında ana dereden bağımsız gelen kaynak suyu, kış mevsiminde donarak şelaleyi adeta Pamukkale’ye benzetiliyor.

MANEVİ HUZUR BULURKEN DOĞAL GÜZELLİKLER SİZİ KARŞILIYOR

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Anadolu'nun inanç ve doğa turizmi merkezlerinden olan Darende, yılın her döneminde birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. "Somuncu Baba" olarak tanınan Şeyh Hamid-i Veli'nin türbesinin de bulunduğu Darende ilçesi, ziyaretçilerine manevi bir huzur sunarken, doğal güzellikleriyle de herkesi büyülüyor.

İlçedeki Günpınar Şelalesi ve kanyonu, doğal oluşumu ve saklı kalmış yapısıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekerken, , doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

BU YOLU MUTLAKA YÜRÜMELİSİNİZ

Gezginlerinde büyük ilgisini çeken Günpınar Şelalesi ve kanyonu, suyun kaynağına doğru 1,5 kilometre kadar yürüyüş imkânı da sunuyor.

Mağara ve kanyonunda bulunduğu vadi, yürüyüşçülere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Vadi, doğa yürüyüşüne imkan sağlarken fotoğrafçılar için doğal bir stüdyo özelliği taşıyor.

Metrelerce yüksekten üç boğum olarak dökülen suyun oluşturduğu Günpınar Şelalesi; doğal güzelliği, bitki örtüsü, kanyonu, mağaraları ve keşfedilmeyi bekleyen birçok güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Doğal bir stüdyo olan şelale ve vadi, fotoğrafçılarında en uğrak yeri olarak dikkat çekiyor. Yeşilin ve mavinin tonlarının yer aldığı, eşsiz manzarasıyla herkesi cezbediyor.

Darende ilçe merkezine sekiz kilometre uzaklıkta bulunan şelale, yılın dört mevsimi fotoğrafçılara poz veriyor.