Malatya’da çiçekçi esnafı ayakta!

Malatya’da, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini kazanarak göreve başlayan belediye başkanlarının tebrik için çiçek gönderilmesi yerine bazı yerlere bağışta bulunulması isteklerine çiçekçilerden tepki geldi.

Malatya’da çiçekçi esnafı ayakta!

Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır ile Malatya Çiçekçiler Derneği Başkanı Naki Fırat, belediye başkanlarının “Çiçek göndermeyin bağışta bulunun” isteklerinin kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

Yapılan açıklamada,“Türkiye Çiçekçiler Federasyonu ve Malatya Çiçekçiler Derneği olarak 2019 yılından buyana gerek pandemi gerek ekonomik kriz ve yaşanan deprem sonucunda üyelerimiz büyük sıkıntılar çekmektedir. Bunun sonucunda da çiçekçi esnafının bir kısmı Malatya’dan ayrılmak zorunda kalırken bir kısmı da mesleği bırakmak zorunda kalmıştır”

denildi.

“ÇİÇEKÇİ ESNAFI YAPILAN AÇIKLAMALARLA AYRI BİR KRİZE GİRDİ”

İş yerleri yıkılan çiçekçi esnafının konteynerlerde çok zor şartlarda hizmet vermeye çalıştığına yer verilen açıklamada,“Bütün bu güç ve dayanılmaz şartlar altında Malatya’da kalan çiçekçi esnafı da iş yerlerini kapatmak üzeredir. Zorlu koşulların ardından yerel seçimlerde seçilen belediye başkanlarının faaliyet alanlarımıza yönelik olarak ‘çiçek gönderilmemesi’ yönünde yaptıkları açıklamalar bizi zor durumda bırakmıştır. Ekonomik olarak kilitlenmiş durumda olan iş yerleri ve yapmış oldukları hazırlıklar kapsamında ellerinde kalan çiçeklerle çiçekçi esnafı ayrı bir krize girmiş bulunmaktadır”

ifadelerine yer verildi.Açıklamada ayrıca, çiçekçi esnafının pandemi ve depremden dolayı ekonomik anlamda dar boğazda olduğuna yer verilerek,“Malatya’da çiçekçi esnafımızın bir nebze içinde bulundukları ekonomik sıkıntıdan çıkmaları için seçilen belediye başkanlarının açıklamalarını geri çekmelerini istiyoruz. Bizde gidersek; kapınızı çalacak çiçekçi esnafı kalmayacağı gibi kapısını çalacağınız çiçekçi esnafı da olmayacak”

denildi.