MALATYA’DA DEPREMZEDENİN ÇADIRDA SON BAYRAMI

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Malatya’nın dört bir tarafında kurulan çadırlar bir bir toplatılmaya başlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kurban Bayramı sonrasında çadırda kalan tüm depremzedelerin konteynerlere yerleştirileceğini söyledi.

MALATYA’DA DEPREMZEDENİN ÇADIRDA SON BAYRAMI

Kardeş belediye olan Battalgazi Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği buluşmada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya’da çadırların toplatıldığını söyledi.

MALATYA’DA YENİLEŞME ÇALIŞMALARI

Güder, “Rabbim bir daha böyle bir afetle bizleri karşı karşıya getirmesin.  Şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak adına Valimiz, büyükşehir belediyemiz ve milletvekillerimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

VALİ 5 DAKİKADA ULAŞTI

Güder şöyle devam etti:

“Valimizin de talimatıyla inşallah Kurban Bayramı’ndan sonra çadırlarda kimse kalmayacak. Herkes konteynerlara geçmiş olacak. Yeni konteyner kentler de kuruluyor ve kısa süre içinde buralara da depremzedelerimizi taşıyacağız. Depremin hemen ardından valimizin 5 dakika sonra bizlere ulaşmasıyla birlikte hükümet konağına giderek toplantı yapmaya başladık. Yaşanan depremi nasıl yöneteceğiz, vatandaşımıza nasıl yardımcı olacağız. Tüm hesaplarımızı yaparak, daha sonra hemen enkazlarımızın başında bulunduk. Enkazın başında bulunarak, enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmaya başladık.”