Malatya'da hak sahipliği itiraz sonuçları açıklandı

AFAD hak sahipliği başvuru sonuçları, e -devlet üzerinden açıklandı. Hak sahipliği talebi red edilen depremzedeler, e-devlet ya da itiraz ofisleri aracılığıyla işlemlerini gerçekleştirdi. Malatya'da depremzedeler, yapmış olduğu olumsuz değerlendirilmesi üzerine yapılan itiraz sonuçları bugün açıklandı.

Malatya'da hak sahipliği itiraz sonuçları açıklandı

AFAD, Maraş depremleri sonrasında hak sahipliği başvurusu kabul edilmeyenlerin yaptığı itirazları değerlendirip, nihai sonuçları açıklamaya başladı. Malatya’da bugün sona eren itiraz süresinin ardından AFAD itirazda bulunanların hak sahipliğini inceleyip ‘kabul’ ya da ‘ret’ şeklinde yeniden açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya’da, hak sahipliği itiraz süreci bugün sona erdi. Hak sahipliği açıklandıktan sonra ‘ret’ cevabı alan depremzedelere tanınan 15 günlük yasal süre Malatya için bugün sona erdi. Hak sahipliği itiraz süresinin dolmasıyla beraber Malatya’da alınan itirazlar değerlendirilip, karara bağlandı.

Mahalli Hak Sahipliği İnceleme Komisyonu’nun almış olduğu itiraz dilekçeleri değerlendirilerek, ilgili muhtarlıklara gönderilmekle beraber e-devlet üzerinden de açıklanmaya başlandı.

Darende’nin Ağılbaşı Mahalle Muhtarlığı’na bugün gönderilen yazıda, itirazda bulunan depremzedelerin sonuçları açıklandı.

 İşte AFAD tarafından gönderilen o yazı:

“KAHRAMANMARAŞ ili ve çevresinde 06.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem afeti nedeniyle Malatya ili DARENDE ilçesine bağlı AĞILBAŞI Mahallesinde/Köyünde KONUTLARI Ağır Hasarlı - Ağır Hasarlı derecede hasar gören afetzede ailelerden 7269 sayılı kanunun 28. maddesine istinaden 02.06.2023 ile 25.08.2023 tarihleri arasında talep ve taahhütname verenlerin durumları 7269 Sayılı Kanunun Geçici 27. Maddesi ve bu Kanunun 29.Maddesi gereğince hazırlanan " Afet Sebebiyle Hak Sahibi Olanların Tespiti Hakkındaki Yönetmelik" in 20. Maddesi gereğince kurulan Komisyonumuzca incelenmiş olup, yönetmeliğin 22.maddesine 15 günlük itiraz süresi olarak belirlenen 21.10.2023 ile 04.11.2023 tarihleri arasında itiraz edenlerden aşağıda adı, soyadı, baba adı ve doğum tarihi belirlenen 8 kişi 7 Konut için hak sahibi kabul edilmiştir.”