MALATYA'DA HASAR TESPİT KARMAŞASI: BİR EVE 2 AYRI HASAR RAPORU

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde daha önce ağır hasar raporu verilen bir eve 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrası hem ağır hem de az hasar raporu verildi.

MALATYA'DA HASAR TESPİT KARMAŞASI: BİR EVE 2 AYRI HASAR RAPORU

Kahramanmaraş depreminde çok sayıda binanın yıkılıp ağır hasar aldığı Malatya'da bir eve hem az hasar hem de ağır hasar verildiği ortaya çıktı.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Karakavak Mahallesi Altınkayısı Bulvarı Altun Yapı Gold Park'a Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ağır hasar verildi.

Yeşilyurt'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde kent merkezinde evler yıkılırken talep üzerine hasar tespitler yenilendi. Malatya'da geçtiğimiz günlerde başlayan hasar tespitlerin sonuna yaklaşılırken Altun Yapı Gold Park'ın hasar raporu kafaları karıştırdı. Oturulamaz hale gelen binada aynı evde yaşayan iki kisinin e-devletinden tespit sorgulandığında birinde ağır hasarlı diğerinde ise az hasar çıktı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ve duruma tepki gösteren apartman sakini Hülya Karakurt, e-devletten sorgulama yaptığında az hasarlı eşinin e-devletinden sorgulama yaptığınde ise ağır hasarlı çıktığını söyledi.

BÜYÜK VEBALE GİRİYORLAR

Karakurt: "Ağır hasarlı bir binayı neye göre az hasarlıya çeviriyorlar. Şöyle komik bir durum daha var. Aynı evde yaşadığım eşimin e- devletinden hasar raporuna bakıyorum ağır hasarlı benim sistemimde az hasarlı.Ağır hasarlı binalara az hasarlı raporu vererek büyük vebale giriyorlar. İşlerini düzgün yapmalarını hakkaniyetli yapmalarını talep ediyorum. Zaten malatya kaderine terkedildi hiçbir şeye inancımız kalmadı bari sorumluluklarını düzgün yerine getirsinler." dedi.