Malatya’da ibre yükselişe geçti!

Kurban Bayramını apaçık bir havada geçiren Malatya’da hava sıcaklıkları artışa geçti. Mevsim normalinin üzerine çıkan sıcak havalara dikkat. Uzmanlar, özellikle güneş ışınlarının dik açıyla geldiği öğle saatlerinde güneş altında kalınmamasına dikkat çekiyor.

Malatya’da ibre yükselişe geçti!

Meteorolojiden edinilen son bilgilere göre Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde olması beklenirken, Meteoroloji’den önemli bir kuvvetli rüzgar uyarısı geldi.

Rüzgârların genellikle güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette; öğle saatlerinden itibaren Bingöl çevreleri ile Elazığ’ın güneydoğu (Sivrice, Maden, Alacakaya, Arıcak, Palu, Kovancılar, Karakoçan) , Tunceli'nin doğu (Pülümür, Nazimiye, Mazgirt) kesimlerinde zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI!

Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Bingöl çevreleri ile Elazığ’ın güneydoğu (Sivrice, Maden, Alacakaya, Arıcak, Palu, Kovancılar, Karakoçan) ve Tunceli'nin doğu (Pülümür, Nazimiye, Mazgirt) kesimlerinde zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunası gerekiyor.