Malatya’da kaç bin bina yıkıldı?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde Malatya’da ağır hasar alan binaların yıkımları sürüyor.

Malatya’da kaç bin bina yıkıldı?

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde 6 bin 643 bina yıkılırken, yapılan hasar tespit çalışmalarında ise 36 bin binaya ‘ağır hasar’ raporu verilmişti.

Kent merkezinde yıkım büyük oranda tamamlanırken geriye kalan binalar için ise yıkım çalışmaları devam ediyor.

36 bin ağır hasar binanın bulunduğu Malatya’da şu ana kadar 29 bin 810 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Geriye kalan 6 bin 190 ağır hasarlı binanın 3 bin 500 için mahkeme ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdiği için bekleyiş sürerken diğer binaların yıkım çalışmaları ise hızlandı.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, kent genelindeki yıkımlara ilişkin son durumla ilgili verdiği bilgide 36 bin yapıdan 29 bin 810’unun yıkım işlemlerinin tamamlandığını geriye kalan 6 bin 190 yapıdan yaklaşık 3 bin 500’ün de ise yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle sürecin devam ettiğini ifade etti.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde ağır hasarlı binaların büyük bölümü patlatma yöntemiyle yıkılmıştı.