Malatya'da Kayısı Üreticileri Alarmda

Mart ayında kara kışı yaşayan Malatya’da kayısı üreticileri diken üstünde. Malatya’da zirai don tehlikesi var mı? Malatya’da soğuk havalar devam edecek mi? Kar yağışı kayısıyı etkiler mi? İşte detaylar…

Malatya'da Kayısı Üreticileri Alarmda

Malatya’da kış mevsimi diğer yıllara oranla daha ılıman ve kurak geçti. Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi sonucu Malatya’nın sembolü haline gelen kayısı ağaçları erken çiçek açtı. Ancak Mart ayı büyük bir sürpriz yaparak kendisiyle kara kışı da getirdi. Malatyalı kayısı üreticileri bu yaz hasat yapamamaktan endişe duyuyor.

Malatya'da Kayısı Üreticileri Alarmda

Bu sabah kent genelinde kar yağışı etkili olurken yüksek kesimlerde olan çoğu yer beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının ardından tüm üreticiler zirai don olup olmayacağını merak etmeye başladı. Kar yağışının ardından Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, konuyla ilgili“Kar yağışı normalde ortamı yumuşattığı için zirai don korkumuz olmaz. Hava açar, ayaz olur, eksi dereceler yaşanırsa sıkıntı olur”dedi.Peki, Malatya’da önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak?  Meteorolojik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Malatya’da önümüzdeki günlerde de yağışlar etkisini devam ettirecek.  Malatya için yapılan hava durumu tahminlerine göre Salı gününe kadar kent genelinde soğuk havaların etkili olması bekleniyor. Özellikle Pazar günü hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşeceği tahmin ediliyor.  Kısacası, Malatya önümüzdeki bir haftayı daha korkuyla geçirmeye devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel olarak zirai don riski olup olmayacağını açıklıyor. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalara göre bugün Malatya için zirai don tehlikesi bulunuyor.