MALATYA’DA KONTEYNER KENTLER NE ZAMAN KALKIYOR?

Malatya Söz haberine göre ; Kahramanmaraş depremlerinden sonra ülkede krize neden olan ve hatta Çin’den dahi Malatya’ya getirilen çadırların sonuncusu dün kaldırıldı. Malatya’da artık bireysel çadırlar dışında çadır kent kalmadı Çadır kentlerin kaldırılmasıyla oluşturulan konteyner kentlerin de ne zaman kaldırılacağına dair Malatya Valisi Hulusi Şahin, üstü kapalı olarak bir yılı işaret etti.

MALATYA’DA KONTEYNER KENTLER NE ZAMAN KALKIYOR?

Malatya Valisi Hulusi Şahin, yapımı devam eden Polis Evi inşaatında incelemelerde bulunurken Malatya’da 73 nokta kurulan konteyner kent hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, bir yıl kadar konteyner kentlerde vatandaşların misafir edileceğini söyleyerek; ondan sonra konteyner kentlerin kaldırılacağının işaretini verdi.

Yapımı devam eden Polis Evi inşaatında incelemelerde bulunan Şahin, 6 Şubat depremlerinde kamu binalarının önemini bir kez daha anladıklarını, Malatya Hükümet Konağı’nın ağır hasar almasaydı depremi daha rahat yöneteceklerini söyledi.

“ MALATYA HÜKÜMET KONAĞI KEŞKE YIKILMASAYDI”

Vali Şahin, Polis Evi için, “Bu bina aynı zamanda bir kültür merkezidir, bir konaklama alanıdır. Şehirde Kamu binalarının ne kadar önemli olduğunu 6 Şubat’ta bir kez daha anladık. Elimizde hiçbir kamu binası kalmadı. O yüzden sağlam zeminlerde sağlam inşa edilen sağlam kamu binaları bizim için elzem. Yarın bir gün başka bir felakette bu binalar bizim can simidimiz olacak. Keşke Malatya Hükümet konağı ağır hasar alıp yıkılmasaydı. Biz depremi daha rahat yönetirdik. Ama biz o tarihi binayı kaybettik” açıklamalarına yer verdi.

 ‘İNŞALLAH’ DEYİP 1 YIL SÜRE VERDİ

Basın mensuplarına Malatya’da 73 noktada kurulan konteyner kentler hakkında bilgi veren Vali Şahin, “Ayrıca şunu da belirtmek isterim artık Malatya’da çadır kentler bitmiştir. İlk günler vatandaşımıza çadır yetiştirmek için mücadele verirken, 6’ncı aya gelemden o çadır kentleri kaldırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm çadırlarımızın yerine 1+1 konteynerler verdik. Kira isteyene de kira verdik. Malatya’da kira ya da konteyner isteyen her bir vatandaşımız buna kavuşmuş durumda. Bugün itibariyle tüm sosyal tesislerinde de artık vatandaşımız bulunmuyor. Hepsi çok daha kaliteli barınma imkânlarıyla barınıyorlar. İnşallah bir yıl kadar onları böyle misafir edip, bir yıl sonrada Çamurlu Mahallesi’nde,  Gelincik Tepe’de, İkizce gibi daha nice yerlerde yükselen konutlara; yerinde dönüşüm ile kalıcı konutlara kavuşana kadar biz olabilecek en uygun imkanlarla onları misafir edeceğiz.”