Malatya’da o bölgenin imarı değişti! Gecekonduya yasak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt İlçesi, İkizce Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ‘İlk Evim Arsa Projesi’ kapsamında yer alan bölgeyi Gecekondu Önleme Bölgesi olarak ilan etti. İşte detaylar…

Malatya’da o bölgenin imarı değişti! Gecekonduya yasak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt İlçesi, İkizce Mahallesi sınırları içerisinde Kentsel Yenileme Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen düşük gelir grubuna mensup vatandaşlara kendi evlerini yapma imkânı sağlayan ‘ İlk Evim Arsa Projesi’ kapsamında olan kısımları Gecekondu Önleme Bölgesi olarak ilan etti.

İMAR PLANI ONAYLANDI!

Altyapıları ve imarı hazırlanmış, ev yapmaya hazır arsa alternatifiyle düşük gelir grubuna mensup vatandaşlarımıza kendi evlerini yapma imkânı sağlayan "İlk Evim Arsa Projesi" kapsamında sosyal donatı alanlarını içinde barındıran sağlıklı yaşam alanları oluşturmak amacıyla ilan edilen söz konusu Gecekondu Önleme Bölgesine yönelik olarak imar planı onaylandı.

 Onaylanan imar planı, Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının ilan tahtasında 21.03.2024 tarihinden 20.04.2024 tarihine kadar 30 gün (bir ay) müddetle ilana çıkartıldı.