Malatya’da Sakın Bunu Yapmayın! 33 bin 240 TL Cezası Var!

Malatya’da güvenliğin sağlanması için kural ihlal eden sürücülere uygulanacak olan cezalar açıklandı. Malatya’da uyuşturucu madde etkisindeyken araç kullanan sürücülere 33 bin 240 TL ödemek zorunda kalacak.

Malatya’da Sakın Bunu Yapmayın! 33 bin 240 TL Cezası Var!

Trafik kuralları, sürücülerin ve yayaların hayatını kurtarıyor. Ancak bazı sürücüler bu kuralları ihlal ederek kendi hayatlarını ve birçok insanın hayatını tehlikeye atıyor. Bu gibi hayati tehlikelerin önüne geçilmek için Türkiye’de trafik kurallarını ihlal eden sürücülere para cezası verilerek yaptırım uygulanıyor.

Malatya’da güvenliğin sağlanması için kural ihlal eden sürücülere 2024 yılında uygulanacak olan cezalar açıklandı. Bu yıl trafik cezalarına yüzde 58,46 oranında zam yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 1 Ocak 2024 itibariyle uygulanmaya başlandı. Bu yıl önemli ölçüde artan trafik cezaları arasında, uyuşturucu madde etkisindeyken sürücülere uygulanan para cezasının miktarı dikkat çekti.  Uyuşturucu madde etkisindeyken araç kullanma cezası 33 bin 240 TL olarak belirlendi.

TRAFİK CEZASI KAÇ GÜN İÇİNDE ÖDENMELİ?

Trafik cezası tebliğ edildikten sonra cezanın 30 gün içinde ödenmesi gerekir. Cezanın 15 gün içinde ödenmesi halinde sürücü, yüzde 25’lik indirimden yararlanabilir. Aksi takdirde 30 günlük sürenin aşılması durumunda faiz işlenmeye başlar.