Malatya’da seçim yarışı başladı! Kim, hangi partiden aday?
Malatya’da, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak adaylar belli oldu. Seçim takvimine göre, siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına 20 Şubat itibariyle teslim etti.
Malatya’da iki bağısız aday ile patilerin 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak adayları belli oldu.
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine doğru Malatya’da renkli bir yarış olacak. AK Parti, Cumhur İttifakı adayı olarak Sami Er’i çıkarırken, CHP ise anketlerde yüzde 36’ları gören milletvekili Veli Ağbaba’yı Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdi.
Genel seçimlerde aldığı oy ile dikkat çeken Yeniden Refah Partisi’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilal Yıldırım olurken, İYİ Parti ise Şeyhmus Göçmez’i aday olarak gösterdi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Malatya’da aday olarak Sevim Şimşek Bayram ve Abdulvahap Ekim gösterirken, HÜDAPAR’ın Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet İlker Dönmezer oldu.
Memleket Partisi aday olarak Talha Ucuzcu’yı gösterdi. Zafer Partisi ise Sıddık Aktaş ile yarışa girecek. Bağımsız Türkiye Partisi ise Hakan Şireci ile yarıştaki yerini alacak.
AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Sami Er’i gösterdi. Sami Er, Cumhur İttifakı adayı olarak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak. Sami Er, seçim sloganı olarak ‘İşimiz gücümüz Malatya’yı kullanıyor.
CHP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı, milletvekili Veli Ağbaba oldu. Veli Ağbaba, ‘Malatya her şeye değer’ sloganını kullanıyor.
Yeniden Refah Partisi’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı, il başkanlığını yürüten Bilal Yıldırım oldu. Bilal Yıldırım, ‘Ahlaklı belediyecilik’ sloganını kullanıyor.
İYİ Parti’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Şeyhmus Göçmez oldu. Şeyhmus Göçmez, ‘Rotamız net pusulamız millet’ sloganını kullanıyor.
DEM Parti'nin 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sevim Şimşek Bayram ve Abdulvahap Ekim oldu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, ‘Toplumcu, ekolojik, çok dilli ve kadın özgürlükçü’ sloganlarını kullanıyor.
HÜDAPAR’ın Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı, il başkanlığını yürüten Mehmet İlker Dönmezer oldu. Dönmezer, seçim kampanyasında ‘Huzurlu ve güvenli şehirler bizimle olur’ sloganını kullanıyor.
Memleket Partisi’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Talha Ucuzcu oldu. Memleket Partisi ‘Memleket uyarıyor, memleket uyanıyor’ sloganını kullanıyor.
Zafer Partisi’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Sıddık Aktaş oldu. Sıddık Aktaş, ‘Malatya’nın zaferi senin zaferin’ sloganıyla seçim çalışmalarını yürütüyor.
Bağımsız Türkiye Partisi Malatya Belediye Başkan adayı Hakan Şireci oldu. Hakan Şireci, ‘Biz başkayız, seninle bir başkayız. Oyu kendine ver Malatya’ sloganını kullanıyor.
Prof. Dr. İbrahim Gezer ile Eczacı Bengül Uğurlu ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olarak yarışacak. Prof. Dr. İbrahim Gezer, ‘Güçlü program, yetkin kadro’ sloganı ile seçim çalışmalarını yürütüyor. Saadet Partisi Malatya’da bağımsız aday İbrahim Gezer’i destekliyor. Eczacı Bengül Uğurlu ise ‘Şehrimiz için ben hizmete hazırım, yeni Malatya’ya uğurlu olacak’ sloganını kullanıyor.
HANGİ PARTİLER SEÇİMDE YER ALACAK?
YSK'nin seçim takvimi kapsamında, partiler oy pusulasında şöyle sıralanıyor:
"1 AK Parti, 2 İYİ Parti, 3 Sol Parti, 4 Büyük Birlik Partisi, 5 Memleket Partisi, 6 Anavatan Partisi, 7 Demokratik Sol Parti, 8 Yeniden Refah Partisi, 9 Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 10 Türkiye Komünist Partisi, 11 Anadolu Birliği Partisi, 12 Zafer Partisi, 13 Halkın Kurtuluş Partisi, 14 Türkiye Komünist Hareketi, 15 Bağımsız Türkiye Partisi, 16 Gelecek Partisi, 17 Yeni Türkiye Partisi, 18 CHP, 19 Emek Partisi, 20 HÜDA PAR, 21 Hak ve Özgürlükler Partisi, 22 Ocak Partisi, 23 Adalet Birlik Partisi, 24 Demokrat Parti, 25 Güç Birliği Partisi, 26 Millet Partisi, 27 Milli Yol Partisi, 28 Adalet Partisi, 29 Genç Parti, 30 Aydınlık Demokrasi Partisi, 31 MHP, 32 Türkiye İşçi Partisi, 33 Demokrasi ve Atılım Partisi, 34 Saadet Partisi ve 35 Vatan Partisi.”