MALATYA’DA SICAKLAR BAHANE SATIŞLAR ŞAHANE

Malatya’da kurak sıcaklıkların etkili hissedildiği bugünlerde meteoroloji uyarı üstüne uyarı yapıyor. Hava sıcaklıkları 41 °C’nin üzerinde hissedilen Malatya merkezde soğuk içecek satışları da sıcaklıklar gibi rekor kırıyor. Satıcılar taleplere yetişmekte zorlanıyor.

MALATYA’DA SICAKLAR BAHANE SATIŞLAR ŞAHANE

Meteoroloji son yüzyılın en sıcak yaz aylarının bu yıl yaşanacağını tahmin ediyor. Malatya’da başta olmak üzere meşrubat satışları yüzde 100’ün üzerine çıktı. Vatandaşlar dükkanlarda soğuk içecek bulmakta zorlanıyor. Esnaflar talebe yetişmekte zorlansa da durumdan oldukça memnun.

DEPREM, YIKIM, SICAK KISKACI

Malatya’da meşrubat satışları geçen yıla oranla patlama yaşıyor. Deprem, yıkım ve sıcakların hayatı zorlaştırdığı kentte vatandaşlar soğuk içecek bulmakta zorlanıyor. Esnaflar ise ana bayi ve fabrikaların sınırlı sayıda ürün göndermesinden muzdarip oluyor. Bu durumun başlıca sebeplerinden biri ise sürekli gelen zamlar. Depolara gelen sınırlı sayıdaki ürünler kurak sıcaklar nedeniyle anında tükeniyor. Esnaflar stok yapma şansı dahi bulamıyor.

DEPREM BÖLGESİNE SINIRLI SAYIDA ÜRÜN

Temel içeceklerden biri olan su, raflarda ve büfelerde şimdilik 5 liradan satışa sunuluyor. Market ve büfelerde ortalama olarak limonatalar 30 liradan, küçük teneke kola 35 lira, maden suyu 10 liradan satışa sunuluyor. Vatandaş ve esnaf sıcak havalarda zam kıskacında yaşamaya çalışıyor. Fiyatlar ve sınırlı sayıda ürün gönderilmesi deprem bölgesi olan Malatya’da tepkilere neden oluyor.

MALATYA SÖZ