Malatya'da Şubat Ayı Şaşırtmaya Devam Ediyor!

Meteoroloji Malatya için beklenen hava tahmin raporunu yayımladı. Kış mevsiminin bitmesine sayılı günler kala Malatya’da bugün hava nasıl? Malatya’da yağış var mı? İşte detaylar…

Malatya'da Şubat Ayı Şaşırtmaya Devam Ediyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunu yayımladı. Malatya’da geçtiğimiz yıllarda Şubat ayların soğuk ve yağışlı olmasıyla bilinirdi. Ancak bu yıl bahar erken geldi.  Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalara göre, Malatya havanın parçalı ve az bulutlu olarak geçeceği, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Sürücülerin ve vatandaşların sis ve pus hadisesine karşı dikkatli olmaları önem taşıyor.

Şubat ayının bitmesine sayılı günler kala Malatya’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Bölgede bugün rüzgârların kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerinde çığ riski bulunduğundan vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.