Malatya’da teslim edilecek konutlar hazır!

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya’da depremden sonra TOKİ tarafından yapımına başlanan 5 bin 140 çok katlı konut ile bin 40 kırsal köy konutunun hazır hale geldiğini, kura çekimi sonrası teslim edileceği bilgisini verdi.

Malatya’da teslim edilecek konutlar hazır!

Vali Yazıcı, yeni adliye binasının temel atma töreninde, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kentteki son durumla ilgili bilgi verdi.

Depremde bin 237 kişinin hayatını kaybettiğini 6 binin üzerinde ise yaralının olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, 117 bin 200 depremzedenin konteynerde yaşadığını belirtti.

Vali Yazıcı, depremden sonra TOKİ tarafından Malatya’da depremzedeler için konut yapımına başlanıldığını ifade ederek,“14 bin 300 çok katkı konut ve 7 bin 400 kırsal köy konutunun inşaatı devam ediyor. Şu anda 5 bin 140 TOKİ konutu, bin 40 kırsal konut kura çekilmek üzere hazır. Tamamlandı, inşallah çok kısa bir süre içerisinde 6 binin üzerinde konutumuz hak sahiplerine teslim edilecek”

dedi.

Kent merkezinde 500 dönümlük alanda çalışmaların devam ettiğini aktaran Vali Yazıcı, şunları kaydetti:“Çarşı merkezi olarak ifade ettiğimiz 500 dönümlük alanda; 9 bine yakın iş yeri, 6 bine yakın konut yapımına başlandı. İki yıl içerisinde çarşı diye tabir ettiğimiz Akpınar, Saray Mahallesi, Kışla, İnönü, Niyazi Mısri Caddesi, ayağa kalkmış olacak. Dolayısıyla Malatya'mızda şehrin kalbi olan çarşının ayağa kalkmasıyla birlikte morallerin yükseleceğini değerlendiriyoruz.”

Vali Yazıcı, şehrin yeniden ayağa kalkması noktasında herkesin büyük gayret gösterdiğini ifade ederek,“Siyasilerimiz, bürokrasi, STK'larımız hep beraber Malatya'nın bir an önce ayağa kalkması için büyük bir gayretin içerisindeyiz. İnanıyoruz ki güçlü devletimiz, güçlü hükümetimiz, Malatya’mızı kısa bir sürede ayağa kaldırmış olacak”

diye konuştu.