MALATYALILAR ÇADIRLA KONUT ARASINDA SIKIŞTI

Malatya’da, 6 Şubat’ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından normalleşmeye çalışan vatandaşlar, üst üste meydana gelen depremler sonrası yeniden çadırlara dönmeye başladı.

MALATYALILAR ÇADIRLA KONUT ARASINDA SIKIŞTI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en ağır hasarı alan illerin başında gelen Malatya’da, binlerce vatandaş yeniden kente dönmeye başladı. Hasarsız veya az hasarlı olan evlerde oturmaya başlayan Malatyalılar, 10 Ağustos’ta 5,3 büyüklüğündeki depremle korku ve panik yaşadı. 12 Ağustos’ta üst üste meydana gelen 4’ün üzerindeki depremler sonrası evlerine girmeye korkan vatandaşlar, ilk günler geceyi sokak ve parklarda geçirdi.

Üst üste meydana gelen depremlerin ardından bazı vatandaşlar evlerine girerken, birçok vatandaş ise parklarda kalmaya devam ediyor. 6 Şubat depremlerinin ardından insanların en çok ihtiyaç duyduğu ancak gerek konteynerlerin verilmesi gerekse de normalleşme sürecinin başlaması nedeniyle terk edilen çadırlara dönmeye başladı.Malatyalılar, parklarda uygun alanlara kamp çadırları kurarken, geniş aileler ise uygun alanlara büyük çadırlar kurarak bu süreci atlatmaya çalışıyor.

MALATYA SÖZ