MALATYALILARI ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Malatya söz haberine göre ;Hiçbir şeyin 6 Şubat öncesine dönmediği Malatya’da, Ağustos ayı oldukça zorlu geçecek. Kahramanmaraş depremleriyle her şeyin alt üst olduğu kentte, memurundan esnafına, işçisinden çiftçisine kadar herkesi zorlu günler bekliyor. Henüz deprem psikolojini atamayan Malatyalılar, şimdi de ay sonunu çıkaramıyor.

MALATYALILARI ZOR GÜNLER BEKLİYOR

6 Şubat depreminin vurduğu Malatya’da şehrin ekonomisinde büyük rol oynayan esnafın iş yerlerini kaybetmesi önemli sorunlara neden olurken ardı ardına gelen zamlar da vatandaşın belini büktü. Sadece ekmek ve ulaşıma gelen zamlara bakıldığında Ağustos ayının Malatyalılar için oldukça zor geçeceği görülüyor. Enkaz şehri Malatya’da vatandaşlar şimdiden kara kara düşünmeye başladı.

200 GRAM EKMEK 7 LİRA 50 KURUŞ            

Ülke genelinde gelen zamlar Malatya yerelinde de karşılık buldu. Temmuz ayında ekmeğe yapılması planlanan zam Ağustos’a kaldı. Malatya Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Temmuz’da yapılması planlanan zammın 1 Ağustos itibariyle yansıtılacağını söyledi. Büyükelçi’nin açıklamasına göre 200 gram ekmek 7 lira 50 kuruştan satılacak. Söz konusu zammın ülke genelinde olduğunu kaydeden Büyükelçi, asgari ücretin ve akabinde girdi fiyatlarının artmasından dolayı böyle bir karar aldıklarını söyledi.

TAM BİLET 10 LİRA

Ağustos zamları Malatya’da ekmekle de sınırlı kalmadı. Ülke gündeminden düşmeyen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı Malatya’da da etkisini gösterdi. Malatya Şoförler Odası Başkanı Mesut İnce dün yaptığı açıklama ile toplu taşımada zammın sinyalini yaktı. Ağustos ayı ortasını bulmadan resmileşmesi beklenen karara göre Malatya’da toplu taşımada tam sivil bilet 7 liradan 10 liraya; öğrenci bileti de 4 lira 50 kuruştan 7 liraya yükseldi.