Malatya’nın adliye binasına ne oldu?

Malatya’da, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan adliye binası yıkılırken, adalet hizmetlerinin yedi ayrı noktaya bölünmesi avukatları bir arayış içerisine iterken, yeni adliye binasının temelinin bu ay içerisinde atılacağı bildirilmişti.

Malatya’nın adliye binasına ne oldu?

Malatya Adliye binası, depremde ağır hasar almış ve sonrasında yıkılmıştı. Kentteki adalet hizmetleri ise yedi ayrı noktaya bölündü. Mahkemelere yetişmekte ve savunmalarını yapmakta zorlanan avukatlar, bir yürüyüş yaparak, konunun kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istediler.

BARO BAŞKANI ONUR DEMEZ, ADALET BAKANI’NA KONUYU İLETTİ

Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a yapılan ziyarette Malatya’da 7 parçaya bölünen adliye hizmet binalarının Yeşilyurt Belediyesinin yeni hizmet binasında tek çatı altında toplanmasını teklif etti.

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Malatya Baro Başkanı Onur Demez il birlikte 15 Baro Başkanını bakanlıkta kabul ederek görüştü. Ziyarette yer alan Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez, Malatya’da yaşadıkları sorunları birebir aktarma fırsatı buldu.

Malatya’da adalet hizmetlerinin yedi ayrı noktada yürütüldüğünü Bakan Tunç’a ileten Demez, yeni adliye binasının yapımının tamamlanmasına kadar Yeşilyurt Belediyesi yeni hizmet binasında tek çatı altında toplanması teklif etti.

Malatya Baro Başkanı Demez,“Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç Baromuzu Bakanlıkta kabul etti. Toplantıda bağımsız savunmanın temsilcileri avukatlarımızın çalışma şartları ve talepleri hakkında ve yine ilimizde 7 parçaya bölünen adliye hizmet binalarının Yeşilyurt Belediyesi yeni hizmet binasında toplanmasını arz ettik”

açıklamasını yaptı.

MİLLETVEKİLİ FENDOĞLU TBMM’DE GÜNDEME GETİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya’da depremlerden sonra yeni ayrı binada hizmet veren adliye hizmetlerinin yeni adliye binası yapılana kadar Yeşilyurt Belediyesi’nin yeni hizmet binasında yapılmasını Adalet Bakanlığı’ndan talep etti.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya’daki avukatların sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

Milletvekili Fendoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra avukatların zor şartlarda görevlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Milletvekili Fendoğlu, depremde ağır hasar alan ve devamında yıkımı gerçekleştirilen Malatya Adliye binasının yapımının hızlandırılması gerektiğini kaydederek, “Binanın yapımının hızlandırılması amacıyla mevcut bütçeye ek ödenek tanımlanarak adliye binamızın bir an önce bitirilmesi önem arz etmektedir. Yeni adliye binası tamamlanana kadar yedi farklı binada verilen adli hizmetlerin en azından duruşmaların yapıldığı binaların Yeşilyurt Belediyesi’nin yeni hizmet binasında tek bir çatı altında toplanmasını Malatyalılar adına bakanlığınızdan talep ediyorum”

ifadelerini kullanmıştı.

TEMELİNİN ATILMASI BEKLENİYOR

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’ya yapılması planlanan yeni Adliye Sarayı’nın temelinin Ocak 2024’te atılacağını açıklamıştı.

Projeye dair yazılı bir açıklama yapan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, toplamda 86 bin 633,80 metrakare inşaat alanına sahip yeni Adalet Sarayı hizmet binasının ihale, sözleşme ile alan hazırlık sürecinin tamamlandığını ve temelinin atılacağını duyurmuştu.