Malatya'nın çevresi kıpkırmızı! İşte anlamı…

Güncellenen MTA diri fay haritasında, Malatya ikinci derece riskli bölgede yer aldı. Jeoloji Profesörü Mehmet Önal ise paylaştığı kırmızı bölge haritası ile “Malatya çevresi kıpkırmızı olmuş. Binlerce deprem olmuş. Malatya ikinci derece deprem bölgesinde gösteriliyor.” diyerek eleştirdi.

Malatya'nın çevresi kıpkırmızı! İşte anlamı…

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Güncellenen haritada Malatya ikinci derece riskli bölgede yer aldı. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Malatyalı Emekli Jeoloji Profesörü Mehmet Önal ise şaşkınlığını gizleyemedi. Kırmızı noktalar ise kentte meydana gelen deprem aktivitesinin yoğunluğunu gösteriyor. 

HAKLI BİR SİTEM! NE DİYELİM?

Profesör Önal, sosyal medyada yaptığı paylaşımda etrafı kırmızı noktalarla dolan Malatya’ya yer vererek,“ 6 Şubat depreminde ve sonrasında olan depremler ile Malatya çevresi kıpkırmızı olmuş. Binlerce deprem olmuş. Malatya ikinci derece deprem bölgesinde gösteriliyor. Malatya ile ilgili uluslararası jeoloji yayınlara da bakmıyorlar. Ne diyelim!”

siteminde bulundu.

Kırmızı noktalar ise kentte meydana gelen deprem aktivitesinin yoğunluğu olarak tanımlanıyor.