Malatya’nın gözbebeği kızarmaya başladı!

Malatya ekonomisinin can damarını oluşturan, binlerce ailenin geçim kaynağı olan kayısı çağlaları kızarmaya başlarken yavaş yavaş hasat hazırlığı yapılıyor.

Malatya’nın gözbebeği kızarmaya başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da çiftçinin en önemli gelir kapısı olan kayısı ağaçlarındaki çağlalar yavaş yavaş kızarmaya başladı.

Malatya’nın en önemli gelir kapısı olarak görülen milyonlarca kayısı ağacının bir kısmında çağlalar büyürken bir kısmında ise çiçeklenme dönemi sürüyor. "Dünyanın kayısı başkenti" olarak da adlandırılan kentin belirli bölgelerinde kayısı çağlaları kızarmaya başlarken yavaş yavaş hasat hazırlığı yapılıyor.

Ekonominin can damarını oluşturan ve ihracatın gözbebeği olan kayısının bu yılda ekonomiye büyük katkı sağlaması bekleniyor. Dünyada kayısı üretiminde söz sahibi olan Malatya’da, ilk kayısı hasadının bu ayın sonunda yapılması bekleniyor.

Türkiye’nin ve Avrupa Birliği (AB) tescilli sayılı ürünlerinden biri olan kent ekonomisine ciddi katkı sunan ve Malatyalı çiftçilerin en önemli geçim kaynağı olan Malatya kayısı, kent ekonomisi için oldukça büyük önem arz ediyor.

Kayısı üretiminde sadece Türkiye ve Avrupa’da değil dünyada söz sahibi olan ve binlerce ailenin geçim kaynağını oluşturan kayısıda yeni sezonun başlamasına çok kısa bir süre kaldı.

Lezzeti ve aromasıyla ünü ülke sınırını aşan ve dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85’inin yapıldığı Malatya’da birçok yerde çağla oluşmaya başlarken Pütürge’de bu ayın sonunda ilk kayısı hasadının yapılması bekleniyor.

Pütürge ilçesi Bölükkaya Mahallesi Eskikent Mezrasında yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan Abdullah Karakuş, bahçesinde yetiştirdiği kayısı ağaçlarında kızarmaya başlayan çağlaları paylaştı.