Malatya’nın ‘süslü’ Topsöğüt konutları yine gündemde!

Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan ve tapuları verildikten 6 ay sonra Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Yeşil Topsöğüt konutlarını CHP Gurubu bugün yine gündeme getirdi.

Malatya’nın ‘süslü’ Topsöğüt konutları yine gündemde!

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit’in ilk başkanlığını yaptı meclis bugün toplandı. Meclis toplantısında söz alan CHP Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Hurşit Kuşçu, 2023 faaliyet raporu görüşmelerinde Topsöğüt konutlarına dikkat çekti.

Malatya’nın ‘süslü’ Topsöğüt konutları yine gündemde!

Yeşilyurt Belediyesi tarafından özel bir mühendislik şirketine yaptırılan konutlar daha oturulmadan 6 Şubat depremlerinde ağır hasar almıştı. CHP Gurubu, Topsöğüt konutlarına ilişkin eski başkan Mehmet Çınar'ın açıklamamalarına katiyen kabul etmediklerini belirtti.

Malatya’nın ‘süslü’ Topsöğüt konutları yine gündemde!

“SÜS AMAÇLI GEVŞEK MALZEME…”

Bir önceki dönem Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın depremden ağır derecede etkilenen Topsöğüt konutlarına ilişkin sözlerini hatırlatan Kuşçu, şu ifadelere yer verdi:“Bizim en çok üzerinde durduğumuz konulardan birisi Topsöğüt Konutları. DURA MÜHENDİSLİK tarafından yapılan ve teslim edildikten 6 ay sonra depremde yıkılan konutlar. Sn. Başkan konutların kesin kabulünün yapılmadığını ve eksikliklerinin olduğunu, yüklenicinin Kocaelili olduğunu konutların estetik ve cephelerin güzel görünmesi için prekast denilen süs amaçlı gevşek  malzemeden yapıldığını ondan dolayı ağır hasar aldığını, bunların doğal ve normal olduğunu, büyütülecek bir durum olmadığını açıklıyor. Sn. Başkanın yaptığı bu açıklamalara katılmamız mümkün değildir.”