Malatya’ya 2 tane ‘kuvvetli’ uyarısı geldi!

Malatya’da hava sıcaklıklarının mevsim normalinin altına düşmesiyle beraber havalar yeniden soğudu. Meteoroloji günlük tahmininde bugün sağanak yağışın beklendiği Malatya’da hem yağış hem de rüzgarın sert şekilde etkili olacağını söyledi.

Malatya’ya 2 tane ‘kuvvetli’ uyarısı geldi!

Meteoroloji’den edinilen bilgiye göre bugün Malatya’da sağanak yağış bekleniyor. Yağışların şehrin batısı ile kuzeyinde zaman zaman kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgârların güneyli yönlerden orta kuvvette; yağış anında zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin edilmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Malatya'nın kuzeyi ile batısında beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI:

Bölgemiz genelinde beklenen yağışlarla beraber beklenen rüzgârın güneyli yönlerde zaman zaman kuvvetli(40-60 km/saat) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.