Malatya’ya girdi, 2 gün çıkmayacak!

Malatya’da bugün öğleden sonra yer yer sağanak yağış görülmesi belenirken; bölge genelinde ise toz taşınımının bir süre daha süreceği belirtildi. Vatandaşlar toz taşınımı konusunda görüş mesafesinde düşme ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Malatya’ya girdi, 2 gün çıkmayacak!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Meteorolojiden yapılan hava tahmininde Malatya’nın da içinde bulunduğu Adıyaman, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de öğleden sonra yer yer aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yine aynı bu illerde 12 Mayıs’a kadar da bir süredir yurtta etkili olan toz taşınımının devam edeceği belirtildi.

Kısa süre önce mevsim sıcaklıklarının altına düşen sıcaklıkların ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarların güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin edilirken yine meteorolojiden önemli bir uyarı geldi.

METEOROLOJİ UYARILARINI TEK TEK SIRALADI!

Toz taşınımı için değerlendirmede bulunan meteorolojinin hava tahmin raporunda hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.