Malatya’ya Uyarı Üstüne Uyarı

Malatya’da havalar karıştıkça karışıyor. Mart ayının gelmesiyle beraber düşen sıcaklıklar kar yağacak mı sorusunu akıllara getirdi. Malatya için beklenen hava tahmin raporu yayımlandı. Meteorolojiden Malatya’ya uyarı üstüne uyarı geldi. Malatya’da hava nasıl? Malatya hava durumunun detayları haberimizde..

Malatya’ya Uyarı Üstüne Uyarı

Malatya genelinde hava bugün çok bulutlu olacak ve bölge genelinde yağışlı bir gün yaşanması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması öngörülüyor. Yüksek kesimlerde ise yağmurun yer yer karla karışık yağmur, hatta kar şeklinde olabileceği belirtiliyor. Özellikle Malatya'nın güney kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Bu durumda vatandaşların dikkatli olması, olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları gerekiyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği, rüzgârların güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette yağış anında kuvvetli eseceği tahmin edilmektedir.

MALATYA’YA UYARI!

Malatya genelinde beklenen yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı bildirildi. Genellikle sağanak şeklinde başlayacak yağışların akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesiyle birlikte kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, bu yoğun yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtiyor. Özellikle yüksek kesimlerde tipi şeklinde yağışın etkili olabileceği uyarısında bulunuldu. Bu nedenle sürücülerin ve vatandaşların ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak tedbirli olmaları önem arz ediyor.