Memur-Sen Adıyaman Engelliler Komisyonu: Biz Birlikte Güçlüyüz

Memur Sen Adıyaman İl Temsilciliği Engelliler Komisyonu tarafından Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle yazılı açıklama yapıldı.

Memur-Sen Adıyaman Engelliler Komisyonu: Biz Birlikte Güçlüyüz

Memur-Sen Konfederasyonu Adıyaman Temsilciliği Engelliler Komisyonu Başkanı Ayhan Üstün tarafından yapılan  yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Engelli bireyler herkes gibi toplumumuzun bir parçasıdır. Engellileri farklı kılan temel olgu; onların ihtiyaçlarını toplumumuzun bilmesi ve kendilerine bu yönde davranılmasıdır. Engelliliğin, zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirdiği açık bir gerçektir. Ancak bu durumdan dolayı toplumda var olan engellilere karşı acıma ya da üzülme duygularından oluşan bakış açısını değiştirerek; hayatın her alanında engeli bulunmayan vatandaşlarımız ile aynı haklara sahip bireyler olarak görülmelerini sağlamamız gerekmektedir. “

“Türkiye'de 14 milyonun üzerinde engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımız, toplumun her alanında yer almalı; hak ettikleri ve üstesinden gelebilecekleri görev ve sorumluluklar kendilerine verilmelidir. Topluma entegrasyonla ve iş hayatında yaşadıkları zorlukların giderilmesiyle, engelli vatandaşlarımıza hitaben yapıcı ve kapsayıcı bir dil kullanılmış olacaktır. Bu özel bireyler her şeyden çok bizlerden anlaşılmayı ve kabul görmeyi beklemektedir. “

“Her yıl 10 – 16 Mayıs tarihleri arasındaki “Engelliler Haftası”nda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle, toplumun dikkatini özel bireylere yönlendirmek ve onlarla ilgili toplumsal farkındalığı artırmak amaçlanmaktadır. Bu hafta, engellilere karşı yapılan her türlü ayrımcılığın, önyargının kırılması ve bu yönde adımlar atılması için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.”  

“Memur-Sen ailesi olarak bizler; engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları anlamak, engellilere karşı destekleyici ve kapsayıcı çözüm önerileri sunmak amacıyla tüm bileşenlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Memur-Sen çatısı altında 10 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Memur-Sen Engelliler Komisyonumuz ile engelli kamu görevlilerinin ve tüm engellilerin toplumda daha fazla kabul görmesini ve yaşamlarının kolaylaşmasını sağlayacak adımlar atılması amacıyla mücadelemize devam ediyoruz. Örgütlü mücadeleyle aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını defalarca kanıtlayan bir teşkilat olarak; toplumsal alan içerisinde var olma mücadelesini sürdüren, tüm olumsuzlukları birer basamak olarak görüp hedeflerine ulaşmaya çalışan ve hayatta hiçbir engel tanımayan tüm engellilerin “Engelliler Haftası”nı kutlarız.”