Meteoroloji'den Malatya'ya Önemli Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve çevresinde beklenen kötü hava koşulları hakkında uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Meteoroloji'den Malatya'ya Önemli Uyarı

Malatya ve çevresinde önümüzdeki günlerde hava koşullarında önemli değişiklikler bekleniyor. Genel Müdürlüğü, parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olacağını duyurdu. Yağışların özellikle Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması, sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi.

YAĞIŞLAR VE SICAKLIK DEĞİŞİKLİKLERİ

Malatya'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi ve iç kesimlerde 3-6°C azalması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde zirai don olayı yaşanabileceği, bu nedenle tarım alanlarında önlem alınması gerektiği ifade edildi.

RÜZGAR VE UYARILAR

Rüzgarın İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bu durum, rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği anlamına geliyor.

BÖLGESEL HAVA DURUMU

Malatya'nın hava durumu, parçalı ve çok bulutlu olarak değerlendiriliyor. Kentteki sıcaklık ise 16°C olarak ölçülüyor. Hava koşullarının, özellikle tarım faaliyetlerini etkileyebileceği ve dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle yağışların yoğun olduğu bölgelerde, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını, oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalarını öneriyor.