ERSOY, GENEL KURULDA KONUŞTU
Uluslararası Anlaşmalara İlişkin Kanun Tekliflerinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda, Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesiyle Adana'da ilk hiss-i teşebbüsü doğan Milli Mücadelenin büyük zaferle taçlanmasının sonucunda Cumhuriyet'in kabulüyle, tüm dünyaya Türk milletinin iradesine hiçbir zaman pranga vurulamayacağının ilan edildiğini ifade etti.
“GURUR VE SEVİNCİ HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ”
Ersoy, devamla şunları söyledi:
“Balkanlarda Çanakkale'de, Kutülamare'de, Sakarya'da, Kurtuluş Savaşı'nda verdiği kahramanca mücadelenin ardından 19 Mayıs 1919'da yakılan bağımsızlık meşalesinin büyük zaferle taçlanmasının sonucunda 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin kabulüyle tüm dünyaya Türk milletinin iradesine hiçbir zaman pranga vurulamayacağı ilan edilmiştir. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde milletimizin üstün fazilet ve fedakarlıklarıyla temellenerek ve güçlenerek bugünlere ulaşan muazzam bir mücadele ruhunun, muhteşem bir irade gücünün, hayranlık verici bir millî şuurun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına ulaşmanın gurur ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.”
KURTULUŞ SAVAŞI VE ADANA…
“Bu vesileyle aziz ve necip büyük Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyor, bugünlere ulaşmamızda üstün gayret ve fedakârlık gösteren, cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte kurucu kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi hürmet ve rahmetle anıyorum. Dünyaya örnek olan bu kurtuluş mücadelesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yıldırım Orduları Kumandanlığını almak üzere Adana'ya geldiğinde Adanalıların işgalcilere karşı verdiği büyük mücadeleyi "Efendiler, ben de bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur." sözleriyle açıklamıştır. Bu vesileyle bu güzel övgüye mazhar olan cesur yürekli vatan sevdalısı hemşehrilerimi saygıyla anıyorum.”
ATATÜRK’ÜN TÜRK KADININA VERDİĞİ DEĞER VE ÖNEM…
“Atatürk'ün ifade ettiği gibi Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare cumhuriyet idaresidir.
Cumhuriyet yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir iradedir, cumhuriyet fazilettir. Millî mücadele döneminde Türk kadınının gerek cephede gerek cephe gerisinde göstermiş olduğu fedakârlık örneği cumhuriyetin ilanından sonra elde ettiği haklar açısından da çok önemlidir. Atatürk'ün kadınlar hakkındaki düşünceleri evrensel niteliktedir.
Mustafa Kemal Atatürk kadının önemini Konya'daki bir konuşmasında "Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde Anadolu köylü kadınının üstünde bir kadın çalışmasından bahsetme imkânı yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını 'Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim.' diyemez." sözleriyle Türk kadınının Millî Mücadele döneminde göstermiş olduğu fedakârlığın ve mücadele azminin yüceliğini vurgulamıştır. Ayrıca, İzmir'deki bir konuşmasında da "Şuna inanmak lazımdır ki: Dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir." sözleriyle Türk kadınının toplum hayatında ilmen, irfanen ve diğer hususlarda erkeklerden kesinlikle geri kalmaması gerektiğinin önemini vurgulamıştır.”
“ATATÜRK’E TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİYORUM”
“Cumhuriyetin ilanıyla, kadının, başta eğitim olmak üzere hukuk, çalışma, siyasal katılım, toplumsal yaşamda ve aile yaşamında eşit haklara sahip olarak yerini alması için gereken tüm atılımlar yapılmış ve tüm dünyaya öncülük eden haklar verilmiştir. Bu vesileyle, bir cumhuriyet kadını olarak, Büyük Atatürk'e teşekkürü borç biliyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
HABER REMZİ YILDIRIM KÜRECİK HABER ADANA