MUHTAR KÖY YOLLARI İÇİN YÜRÜDÜ.

Hınıs Meydan Köyü Muhtarı Gazi Aydın, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, 19 Ekim'e kadar köy yollarının yapılmaması halinde Muhtarlar Günü'nde köy yollarının asfaltlanmamasını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş başlatacağını belirtmişti. 

Erzurum Hınıs ilçesine bağlı Meydan Köyü Muhtarı Gazi Aydın, Hınıs ile köyleri arasındaki yolun 37 kilometre olduğunu, ancak bu yolun yaklaşık 17 kilometresinin asfalt olduğunu belirtti. Yıllardır köy yollarının neden yapılmadığını ve köylerinin neden ikinci sınıf vatandaş gibi muamele gördüğünü sorgulayarak, eylem yapma kararı almıştı. Muhtar, kaymakamlıktan izin aldıktan sonra asfaltlanmamış olan 20 kilometrelik yol boyunca yürüyüşünü tamamladı.


MUHTAR GAZİ AYDIN'A EN BÜYÜK DESTEK İL BAŞKANINDAN GELDİ.

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can'  eş sosyal medya hesabından geldi. İl Başkanı, muhtarın eylemini paylaşarak, "Bu yolların yapılmamasının tek sorun Alevi olmaları mı? Bu temiz insanların ahı var, unutmayın." dedi.

20 KM  ASFALT OLMAYAN, YOLLARIN TAMAMI ALEVİ KÖYLERİDİR.

Meydan, Hayran, Saltepe, Kalecik, Güzeldere, Ilıca, Sağlam, Kazancı köylerinin yıllardır çözülemeyen yol sorunu bulunmaktadır. Konunun takipçisiyim, yakın bir zamanda heyet olarak muhtarımızı ziyaret edip konuyu gündeme taşıyacak ve bu yolların yapılabilmesi için gerekli her şeyi yapacağıma söz veriyorum." dedi.
Meydan Köyü Muhtarı, emniyetin aldığı güvenlik önlemi ile asfalt olmayan 20 km yolu yürüyerek, zaman zaman cep telefonu ile canlı yayın yaparak eylemini sürdürdü. Muhtar Gazi Aydın, asfalt olan yolda eylemini sonlandırdı.