Müjde Geldi: Yaşlı ve Engelliler İçin Şubat Aylıkları Ödendi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın duyurusuyla, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik beklenen müjde geldi. Şubat ayına ilişkin aylıkların hesaplara yatırıldığı bildirildi.

Müjde Geldi: Yaşlı ve Engelliler İçin Şubat Aylıkları Ödendi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yazılı açıklamasına göre, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik yapılan aylık ödemelerde önemli bir artış gerçekleşti.

Bakan Göktaş, yaklaşık 3,5 milyar lira değerindeki yaşlı aylığı ile yaklaşık 2,8 milyar lira değerindeki engelli aylığının ödendiğini duyurdu.

Ocak ayında memur maaş katsayısında yapılan düzenlemeyle birlikte, engelli ve yaşlılara yapılan ödemelerin arttığını vurgulayan Bakan Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50'ye yakın bir artış olduğunu belirtti.

Bu kapsamda yaşlı aylığının 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya yükseldiğini, engelli vatandaşların aylıklarında da önemli artışlar olduğunu aktardı. Şubat ayı yaşlı ve engelli aylıklarını, ocak ayından kaynaklanan farkla birlikte ödediklerini ifade eden Bakan Göktaş, bu ay toplamda 6,3 milyar lira değerindeki aylıkları hesaplara yatırdıklarını açıkladı.