NACİ GÖRÜR UYARDI! MALATYA BÖLGESİNDE SIKIŞMA

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, son günlerde özellikle deprem bölgesi illerinden Malatya ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen 4 ve üzeri olan depremleri değerlendirdi. Görür, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya’nın da içinde yer aldığı DAF’ta sıkışma olduğunu söyledi. Görür, ayrıca deprem açısından sürekli aktif olan bölgenin neresi olduğunu da söyledi.

NACİ GÖRÜR UYARDI! MALATYA BÖLGESİNDE SIKIŞMA

Malatya ve Kahramanmaraş’ta üst üste 4 ve üzeri büyüklükte meydana gelen depremlerden sonra Doğu Anadolu’da da hareketlilik oldu. Dün Erzurum- Küçükgeçit’te Dumanlı Fay Zonu içerisinde 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Yine dün akşam saatlerinde Kahramanmaraş’ta 4,7 büyüklüğünde deprem oldu.

“BELİRLİ ÖLÇÜDE SIKIŞMA VAR”

Sosyal medya üzerinden depreme dair değerlendirmesini Erzurum üzerinden yapan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “ Küçükgeçit-Aşkale/Erzurum’da 4,3 deprem oldu. Bu deprem de muhtemelen sol yönlü Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Son depremler Doğu Anadolu’yu da belirli ölçüde sıkıştırdı, sevgiyle.”

SÜREKLİ AKTİF OLAN YÖRE NERESİ?

Öte yandan dün akşam 21.31’de Kahramanmaraş’ta Kandilli Rasathanesi tarafından 4,7 büyüklüğünde kaydedilen yer sarsıntısı hakkında da paylaşımda bulunan Görür, “Göksun Aslanbey çiftliğinde 4,7 deprem oldu. Kısa bir zaman içerisinde aynı yerde yine bu boyutlarda deprem vardı. Deprem Savrun Fayı ile Çardak Fayının kesim bölgesinde. Bu yöre hep aktif. Sevgiyle” ifadelerine yer verdi.