NE SOKAKLAR KALDI NE DE KLARNETİM

Depreme Hatay’daki evinde yakalanan sokak müzisyeni Yusufcan Karagündüz’ün klarneti enkazda kaldı. Karagündüz, “Geriye ne klarnetim, ne müzik yaptığım sokaklar kaldı... Gençliğim, hayallerim gitti” dedi.

NE SOKAKLAR KALDI NE DE KLARNETİM

Ülkeyi yasa boğan Maraş depremlerinde onlarca müzisyen yaşamını yitirdi, onlarcası ise canını son anda kurtarabildi, yerinden yurdundan oldu. Özellikle kültürel çeşitliliğiyle bilinen her köşe başında farklı tarzda müziğin yankılandığı Hatay’da çok sayıda müzisyen mağdur oldu. Depreme Hatay’daki evinde yakalanan sokak müzisyeni Yusufcan Karagündüz de bunlardan biri. Bulunduğu binanın ağır hasar aldığını belirten Karagündüz, “Canımı son anda kurtardım ama enstrümanım göçük altında kaldı” dedi. Klarnetinin sesiyle Hatay’ın sokaklarını renklendiren Karagündüz, duygularını, “Şimdi ne klarnetim, ne de o müziğin yankılandığı sokaklar kaldı” sözleriyle ifade etti.

Depreme Hatay merkezde bulunan evinde yakalanan Karagündüz, o anları şöyle anlattı: “Deprem başladığında hepimiz uykudaydık tabii. Uyandığımda sağ taraftaki odanın iki duvarı çatlamıştı. Sonra telefonumun ışığını yakıp annemi alıp binadan çıkmaya çalıştım. Dış kapıya yöneldiğimizde deprem hâlâ devam ediyordu. Portmanto kapının önüne düşmüştü ve kapıyı zar zor açabildim. O anda binanın içerisinde hem insan sesleri hem de binadan çıtırtılar geliyordu. Herkes can havliyle kaçmaya çalışıyordu. İnsanlar çığlık çığlığaydı, herkes yardım istiyordu. Ama kimse kimseye yardım edemiyordu.”

MEMLEKETİMİZİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Depremde çok sayıda akrabasını ve arkadaşını kaybettiğini söyleyen müzisyen, “Birlikte sahne aldığım arkadaşlarımdan da yaşamını yitirenler oldu. Çok büyük bir acı bu, tarifsiz” dedi.

Klarnetinin de enkazda kaldığını belirten Karagündüz, “Artık ne klarnetim, ne müzik yaptığım sokaklar var... Taş üstünde taş kalmadı. Gençliğimiz, hayallerimiz gitti” diye konuştu. Karagündüz, sözlerine şöyle devam etti: “Ama klarnetimi tekrar alabilme imkânım olduğunda müzik yaparak yeni bir hayata başlayacağım. Benim tek mesleğim bu” dedi.

KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞE DARBE

Hatay’ın kültürel çeşitliliğine değinen müzisyen, “Her köşe başında farklı bir müziğin yankılandığı bir şehirdi. Hatay’ın bu hale gelmesi kültürel çeşitliliğe de bir darbe oldu. Ama umudumuzu yitirmiyoruz, memleketimizi yeniden inşa edip kaldığımız yerden devam edeceğiz hayatlarımıza” ifadelerini kullandı.