Öğretmen Atamalarında Son Dakika! 2024 Takvim, Kadro ve Branş Dağılımı Belli Mi?

2024 yılı öğretmen atamalarıyla ilgili gelişmeler tüm hızıyla devam ediyor. Milyonlarca öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) açıklayacağı atama takvimini heyecanla bekliyor. Peki, 2024'te kaç öğretmen atanacak? Hangi branşlarda alım yapılacak? Atama takvimi ne zaman belli olacak?

Öğretmen Atamalarında Son Dakika! 2024 Takvim, Kadro ve Branş Dağılımı Belli Mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 2024 yılında öğretmen atamalarının yakın zamanda gerçekleştirileceğini söyledi. Erdoğan, atamalara ilişkin net bir tarih vermese de "fazla uzamayacak" diyerek adaylara müjde verdi.

MEB'DEN ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atama takviminin Nisan ayı içerisinde netleşeceğini açıklamıştı. Bakan Tekin, atamalarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve branş ve kadro dağılımının da bu çalışmalar kapsamında belirleneceğini kaydetmişti.

2024'TE KAÇ ÖĞRETMEN ATANACAK?

2024 yılı için kesin bir atama sayısı henüz açıklanmadı. 2023'te 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Bu yılki atama sayısının da bu rakamlara yakın olması bekleniyor.

HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPILACAK?

Geçen yıl en fazla alım Sınıf Öğretmenliği branşında yapılmıştı. Bu yıl da Sınıf Öğretmenliği'nde önemli bir alım yapılması öngörülüyor. Bununla birlikte, Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve Atatürkçü Düşünce Sistemi gibi branşlarda da ihtiyaç olması halinde alım yapılabileceği belirtiliyor.

ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2024 yılı öğretmen atamalarına başvurular, MEB'in resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Atama takvimi ve başvuru şartları netleştiğinde, MEB tarafından resmi açıklamada bulunulacak.