Seferberlik ve Savaş Hali Artık Cumhurbaşkanı Yetkisinde!

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle, seferberlik ve savaş hali ilanı yetkisi Bakanlar Kurulu'ndan Cumhurbaşkanı'na devredildi. İşte detaylar…

Seferberlik ve Savaş Hali Artık Cumhurbaşkanı Yetkisinde!

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle, Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü yürürlükten kaldırıldı ve yerine "Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği" getirildi. Bu önemli değişiklikle birlikte, seferberlik ve savaş hali ilanı yetkisi Bakanlar Kurulu'ndan Cumhurbaşkanlığı'na devredildi.

1990 yılında yürürlüğe giren "Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yeni yönetmelikle yürürlükten kaldırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 'Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü' yürürlükten kaldırıldı yerine 'Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği' getirildi. Düzenlemeyle, daha önce Bakanlar Kurulu kararıyla alınan seferberlik ve savaş hali ilanı kararı Cumhurbaşkanı tarafından alınabilecek.

Düzenlemeyle, daha önce Bakanlar Kurulu kararıyla alınan seferberlik ve savaş hali ilanı kararı Cumhurbaşkanı tarafından alınabilecek.